________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/12/2016

ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 22α ΠΑΥΛΕΙΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ


Με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου θα κορυφωθούν τα φετινά 22α Παύλεια, στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (11/5), ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και οι συνεργάτες του, σε συνέντευξη Τύπου. 
Στα κορυφαία γεγονότα των φετινών Παυλείων είναι τα εγκαίνια του Παλαιού Μητροπολιτικού Ναού Απ. Πέτρου και Παύλου (Παλιά Μητρόπολη), η αναστύλωση του οποίου ολοκληρώνεται, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή. Το απόγευμα του προηγούμενου Σαββάτου (4/6) θα γίνει πανηγυρικός εσπερινός στο Νέο Μητροπολιτικό Ναό και υποδοχή των λειψάνων των εγκαινίων, ενώ την Κυριακή (5/6) το πρωί θα τελεστεί Όρθρος στο Νέο Μητροπολιτικό Ναό και στη συνέχεια, λιτανεία προς την Παλαιά Μητρόπολη, Εγκαίνια και Θ. Λειτουργία. 
Την πρώτη Θεία Λειτουργία, μετά τα εγκαίνια, θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ανήμερα της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στις 29 Ιουνίου, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προεξάρχει στον υπαίθριο εσπερινό στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου της Βέροιας, από όπου με την ομιλία του θα κλείσει τις εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails