________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/20/2016

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ: "Ορθόδοξη Εκκλησία και Οικουμενική Κίνηση εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου"


Η Πατριαρχική Ακαδημία Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου της Κύπρου διοργάνωσαν Επιστημονικό Συμπόσιο στην Κρήτη, με γενικό θέμα: «Εν όψει της Αγίας και Μεγάλης της Ορθοδόξου Εκκλησίας», στις 15 και 16 Μαΐου 2016. 
Στόχος του Συμποσίου ήταν να ενημερωθεί ο κλήρος και ο λαός για την αναγκαιότητα της συγκλήσεως της Μεγάλης Συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στην Κρήτη. 
Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο κ. Στυλιανός Τσομπανίδης, Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ., ο οποίος ανέπτυξε το θέμα "Ορθόδοξη Εκκλησία και Οικουμενική Κίνηση εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου". 
Δημοσιεύουμε εδώ αποσπάσματα από την ομιλία του καθηγητή Στ. Τσομπανίδη. 
Το πλήρες σχετικό κείμενο, με τις υποσημειώσεις, έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό "Θεολογία" 86, τεύχ. 4, Οκτ.- Δεκ. 2015, σσ. 59-81.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails