________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/03/2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΠΑΝΩΣΗΦΗ ΚΡΗΤΗΣ (ΦΩΤΟ)


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, στο Ηράκλειο Κρήτης. 
Του Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου και τη σημασία του στη ζωή των ανθρώπων καθώς και στον εορταζόμενο Άγιο Γεώργιο. 
Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον Ιερομόναχο της Μονής π. Ειρηναίo και χειροθέτησε σε αναγνώστη τον σπουδαστή Νικόλαο Μαστρογιαννάκη από τα Καλέσα Μαλεβυζίου. 
Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων κ. Εμμανουήλ Κοκοσάλης. Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και τμήματος των ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου. 
Να σημειωθεί ότι παρέστησαν πλήθος πιστών, τόσο στον Εσπερινό όσο και στην Θεία Λειτουργία, οι οποίοι κατέκλυσαν την Ιερά Μονή για να πανηγυρίσουν τον εορτάζοντα Άγιο. 
Εκ της Ιεράς Μονής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails