________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/11/2009

ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

O Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γεώργιος Κουτελάκης με τον Πρόεδρο των φοιτησάντων στην Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης Αλέξανδρο Χρηστίδη και ο μελετητής της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Τάκης Τσακίρης επισκέφθηκαν χθες το Φανάρι και έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Σκοπός τους να ζητήσουν την πατριαρχική ευλογία για τον υπό έκδοση μεγάλο αφιερωματικό τόμο στην Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης.
Πρόσφεραν στον Πατριάρχη δύο τόμους με ιστορικό και φωτογραφικό υλικό της ιστορίας της Σχολής, που αρχίζει από το 1773 στη Σμύρνη έως το 1922, καθώς και τρεις τόμους με την ιστορία της.
Η ιστορική αυτή Σχολή μετά το 1922 μεταφυτεύθηκε στη Ν. Σμύρνη το 1934, από τον Μικρασιάτη Σμυρνιό Γεώργιο Π. Τσακίρη. Στο πρώτο της κτήριο λειτούργησε μέχρι το 1974 και κατόπιν η Ελληνική Πολιτεία το μεταστέγασε σε ιδιόκτητο κτήριο όπου η Σχολή συνεχίζει την προσφορά της.
Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γεώργιος Κουτελάκης είναι γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη. Έφυγε σε ηλικία πέντε ετών λόγω των απελάσεων του 1964.


Απευθυνόμενος στον Πατριάρχη είπε:
«Παναγιώτατε, με αισθήματα συγκίνησης επισκεπτόμεθα το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Και η συγκίνηση αυτή είναι μεγαλύτερη διότι εμείς γνωρίζουμε εξαιρετικά καλά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλείσθε από αυτό το χώρο να ποιμαίνετε την ανά την οικουμένη Ορθοδοξία».
Εν συνεχεία ο Δήμαρχος μετέφερε τον σεβασμό και τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Σμύρνης κ. Συμεών και προσκάλεσε τον Πατριάρχη να επισκεφθεί την Νέα Σμύρνη και τον Ναό της Αγίας Φωτεινής με τα ιστορικά κειμήλια, για να ευλογήσει τους πολίτες της Ν. Σμύρνης. Επίσης, του επέδωσε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ανακηρύσσεται Επίτιμος Δημότης Νέας Σμύρνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails