________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/13/2009

Β' ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ







φωτό: Νίκος Μαγγίνας

Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε απόψε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι από του παραθρονίου, κατά την ακολουθία των Β' Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Εκατοντάδες πιστοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας κατέκλυσαν τον Πατριαρχικό Ναό και συμμετείχαν στην κατανυκτική ακολουθία. Ο Πατριάρχης απευθυνόμενος στο τέλος των Χαιρετισμών προς τους πιστούς τούς υπενθύμισε ότι ήλθαν προσκυνητές στην Πόλη της Θεοτόκου, εκεί όπου εγράφησαν και εψάλησαν το πρώτον οι Χαιρετισμοί, όπως και οι περισσότεροι από τους θεομητορικούς ύμνους.
Είχαν, λοιπόν, οι εξ Ελλάδος πιστοί την ευλογία να εκκλησιασθούν στο Φανάρι που διαιωνίζει "τα ακριβά μυστικά" που συνθέτουν το μυστήριο της πίστεως και της Ρωμιοσύνης στην Πόλη.


4 σχόλια:

  1. Πάντα αισθανόμουν έναν ιερό πόθο να με κατακλύζει. Επιθυμούσα να ζήσω την καθημερινή ζωή στο σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας. Να γευθώ τις χαρές και τις λύπες του Πατριάρχη και των εγκλωβισμένων εκεί, θεοφιλών και φιλογενών Ομογενών, στην Βασιλίδα των πόλεων.

    Τώρα με το blog αυτό, και τις όμορφες φωτογραφίες, λαμβάνω μια καλή γεύση της Πολίτικης εκκλησιαστικής και κοινωνικής ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ "ANASTASIE"
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΛΥ ΔΙΣΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ. ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ "ΚΡΑΤΟΥΣΗΣ" ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ " ΚΑΘ ΕΚΑΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΛΓΟΣ ΤΗΣ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ". ΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    Ο.Ρ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΖΉΛΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΓΓΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, Η "ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ" ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ , ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ Η ΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΉΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ, Η ΝΑ ΓΝΩΡΊΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟ "ΣΕΠΤΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ"
    ΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΓΚ
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΓΟΥΡΤΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aγαπητέ μου κ. Γιγουρτσή,

    Σας ευχαριστώ θερμά για την επώνυμη και δυναμική παρουσία σας στο ιστολόγιό μου.
    Ταπεινή φιλοδοξία μου είναι ακριβώς - όπως το λέτε - το έργο του Φαναρίου να φτάνει σε περισσότερο κόσμο.

    Πολλοί αναγνώστες και φίλοι δήλωναν ολοσχερή άγνοια για τα εν Φαναρίω γενόμενα, μέχρι που είδαν ένα μικρό μέρος του έργου του Οικουμενικού Πατριαρχείου εδώ.

    Φυσικά με ενδιαφέρει και η ζωή της Ομογένειας, που αξίζει την αγάπη μας και την ολόθυμη στήριξή μας.
    Θεωρώ πως κάνω απλώς το αυτονόητο.

    Καλή αντάμωση στην Πόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails