________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/29/2009

ΕΣΒΗΣΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ"



φωτό: Νίκος Μαγγίνας

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο συμμετείχε ενεργά στην "Ώρα της Γης".Χθες στις 8.30 το βράδυ έσβησαν τα φώτα στο Φανάρι, σε ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, γνωστός παγκοσμίως για την οικολογική του ευαισθησία, στήριξε την πρωτοβουλία αυτή της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργανώσεως WWF και με σχετικό μήνυμά του κάλεσε όλους να συμμετάσχουν σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα, δηλώνοντας έτσι την δέσμευσή του ο καθένας στον καλό αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

2 σχόλια:

  1. Ο "πράσινος" Πατριάρχης αποτελεί απόδειξη της οικουμενικότητας του αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
    Ας προσευχηθούμε ότι το Πατριαρχείο μας θα σκοτινιάζει μόνο σε τέτοιες εκδηλώσεις και ποτέ άλλοτε. Το Φανάριον Φως θα πρέπει να μένει άσβεστο μιας και είναι ο λύχνος του οδηγητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΒΕΣΘΕΙ Ο ΕΝ ΦΑΝΑΡΙΩ ΛΥΧΝΟΣ! ΔΙΟΤΙ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΤΟ ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ-ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ- ΦΩΣ ΠΗΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΙ ΤΗΛΑΥΓΩΣ ΚΑΙ ΦΩΣΦΟΡΩΣ ΠΑΣΙ ΤΟΙΣ ΕΝ ΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩ ΟΙΚΙΑ ΣΥΝΟΛΗ. ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΔΕ Ο ΛΥΧΝΟΣ ΟΥΤΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΔΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΑΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΥ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΜΑΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟΝ ΤΗΝ ΕΠΙ ΤΟ ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ ΦΩΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΕΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΖΩΝΤΩΝ(ΟΥ ΜΑΚΡΑΝ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΕΞΕΙΚΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΑΙΩΝΩΝ ΗΔΗ ΔΙΑ ΧΕΙΡΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΝ ΤΗ ΠΕΡΙΠΥΣΤΩ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΜΑΡΤΥΡΟΥΣΗΣ ΤΑ ΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ ΔΟΞΑΣ) ΑΓΩΓΗΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails