________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/10/2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΕΔΙΡΝΕΚΑΠΟΥ


Κείμενο - φωτό: Α. ΒΙΚΕΤΟΣ  
Ένας μικρός Ουκρανός πρόσφερε χθες, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, σε εκδήλωση για τα 27 χρόνια πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ένα μπουκέτο λουλούδια στον Πατριάρχη, μαζί με την σημαία της χώρας του.
Η εκδήλωση έγινε στον Άγιο Γεώργιο Πύλης Αδριανουπόλεως με πρωτοβουλία του Επισκόπου Ερυθρών Κύριλλου.
Παρών και ο επόπτης της περιφέρειας Φαναρίου - Κερατίου Κόλπου Επίσκοπος Αλικαρνασσού Ανδριανός, καθώς και ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας, Ρωμιοί της Πόλης, επισκέπτες από το εξωτερικό και αντιπροσωπεία μοναζουσών της Μονής Ευαγγελισμού Πάτμου, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Αμφιλοχίου (Μακρή). 
Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στον νέο Άγιο και είπε ότι είχε εξομολογηθεί κοντά του, όταν ήταν μαθητής και αργότερα διάκονος. 
Στην εκδήλωση ερμήνευσε τραγούδια από την Πόλη και την Ελλάδα η χορωδία και ορχήστρα της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως υπό την διεύθυνση της κ. Μαρίας Χαραλαμπίδου, ενώ στο τέλος είπε δύο ψαλτοτράγουδα αφιερωμένα στον Άγιο Αμφιλόχιο και στον Πατριάρχη η μοναχή Αντωνία της Μονής Ευαγγελισμού Πάτμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails