________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/27/2018

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΑΜΠΕΖΥ


Χθές Δευτέρα, 26 λήγοντος μηνός Νοεμβρίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, αρμόδιος διά θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Τέρενς Κουίκ, επεσκέφθη εθιμοτυπικά το εν Σαμπεζύ Γενεύης «Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου», συνοδευόμενος από την Πρέσβυ κ. Άννα Κόρκα, Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδος στον ΟΗΕ και τους λοιπούς Διεθνείς Οργανισμούς στην Γενεύη, και από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Γενεύη και τα παρακείμενα Καντόνια κ. Θάνο Καφόπουλο. 
Τον κύριο Υφυπουργό υπεδέχθη στα προπύλαια του Κέντρου ο Προϊστάμενός του, Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος μαζί με συνεργάτες του Πατριαρχικού τούτου Κέντρου και ομάδα φοιτητών τού παρ΄ αυτώ λειτουργούντος «Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Ορθοδόξων Σπουδών». 
Ακολούθησε μακρά, εγκάρδια και εποικοδομητική συζήτηση στο Γραφείο της Προϊσταμενίας, κατά την οποία ο Μητροπολίτης Ελβετίας, περιστοιχιζόμενος από τον Μέγα Πρωτοπρεσβύτερο της ΜτΧΕ κ. Γεώργιο Τσέτση και τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Ελβετίας, Πρωτοπρεσβύτερο κ. Βασίλειο Κοτρότσιο, ανεφέρθη διά μακρών στο ιστορικό της ιδρύσεως του Κέντρου και του παρ΄ αυτώ Ινστιτούτου, και ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την συμβολή του Πατριαρχικού αυτού καθιδρύματος στα Διορθόδοξα και Διαχριστιανικά δρώμενα, μη παραλείψας να κάμει μνεία και των ποικίλης φύσεως δυσχερειών που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα στην άσκηση του λειτουργήματός του. 
Την άκρως φιλική και ελπιδοφόρο αυτή συζήτηση, ακολούθησε ξενάγηση του Υφυπουργού εκ μέρους του Μητροπολίτου Ελβετίας στους διαφόρους χώρους του Ορθοδόξου Κέντρου και στον Σταυροπηγιακό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου. 
Κατά την αναχώρησή του, στον κύριο Υφυπουργό απεδόθησαν οι στο αξίωμά του αρμόζουσες τιμές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails