________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/30/2018

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΟΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ


Από την Ιερά Μητρόπολη Τορόντο
Ο εντιμ. Doug Ford, πρωθυπουργός της επαρχίας του Οντάριο, έστειλε σήμερα στην Ιερά μας Μητρόπολη τον επίσημο χαιρετισμό του για τη γιορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, του Πρωτοκλήτου, ιδρυτή και προστάτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης. Στο προσεγμένο μήνυμά του, ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει τη σημασία της σημερινής γιορτής για την “ορθόδοξη χριστιανική κοινότητα” της επαρχίας μας. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε, επίσης, τις καλύτερες ευχές του στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τορόντο κ. Σωτήριο. Ευχαριστούμε τον κ. Ford για τα καλά του λόγια. Τα εκτιμούμε ιδιαίτερα. Είμαστε ευγνώμονες στον ίδιο και στη νέα κυβέρνησή του, για την υποστήριξη των διαφόρων θρησκευτικών κοινοτήτων του Οντάριο. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διακυβέρνηση της επαρχίας. 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 
Ιερά Μητρόπολη 
Τορόντο 30 Νοεμβρίου 2018 
Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω ευχές σε όλους τους ορθόδoξους χριστιανούς του Οντάριο, καθώς γιορτάζουν τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον πρωτόκλητο, ιδρυτή και προστάτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης. Είναι μια σημαντική μέρα για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Τορόντο και για όλους εκείνους που τιμούν τον Απόστολο Ανδρέα. 
Οι διάφορες θρησκευτικές κοινότητες αντικατοπτρίζουν την πίστη της επαρχίας μας στο ανοιχτό πνεύμα, την ανεκτικότητα και την ένταξη όλων [στην κοινωνία του Οντάριο]. Είμαι περήφανος για τις πολλές θρησκευτικές μας παραδόσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκπροσωπούνται από τη ζωντανή ορθόδοξη χριστιανική κοινότητα, η οποία περιλαμβάνει και τα μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Μητρόπολης Τορόντο. 
Απευθύνω τις καλύτερες ευχές μου στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τορόντο Σωτήριο και όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, να γιορτάσουν τη γιορτή αυτή με υγεία και χαρά.


Ο Ηγέτης των Συντηρητικών Andrew Scheer, τιμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Σήμερα, o Εντιμ. Andrew Scheer, ηγέτης των Συντηρητικών του Καναδά, εξέδωσε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον κ. Scheer, ο οποίος γιορτάζει την ονομαστική του γιορτή, σήμερα γιορτή του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, για την ευγενική του δήλωση, την υποστήριξη της θρησκευτικής ελευθερίας στην Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και για τα ευγενικά του λόγια για την ορθόδοξη χριστιανική κοινότητα στον Καναδά. 
Ο Εντιμ. Andrew Scheer, ηγέτης των Συντηρητικών του Καναδά και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε την παρακάτω δήλωση για την εορτή του ιδρυτή και προστάτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου: 


“Σήμερα, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στον Καναδά και σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα, τον Πρωτόκλητο. Ο Απόστολος Ανδρέας είναι ο ιδρυτής και προστάτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έδρα του Πατριάρχη, ο οποίος έχει την πρώτη θέση τιμής σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο. 
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο από τον 4ο αιώνα συνέβαλε καθοριστικά στην εξάπλωση του ορθόδοξου χριστιανισμού. Υπό την εμπνευσμένη ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι η ηγετική φωνή που διεθνώς προάγει τη χριστιανική πίστη, τη θρησκευτική ελευθερία, τον διαθρησκειακό διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη, καθώς και τη σπουδαιότητα της φροντίδας του περιβάλλοντος. 
Ο Βαρθολομαίος, εκλεγείς Οικουμενικός Πατριάρχης από το 1991, ως πνευματικός ηγέτης των περίπου 300 εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών ανά τον κόσμο, έχει αποδείξει τον εαυτό του γεφυροποιό σε έναν πνευματικά ταραχώδη κόσμο. Απόδειξη της σωστής ηγεσίας του Πατριάρχη είναι ο χειρισμός της κατάστασης στην Ουκρανία για ένωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας και απόδοση αυτοκεφαλίας. 
Εκ μέρους των Συντηρητικών του Καναδά, απευθύνω τις καλύτερες, ειλικρινείς ευχές μου στους ορθόδοξους χριστιανούς του Καναδά, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού ιστού των κοινοτήτων μας από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ειρηνικό ωκεανό. Επίσης, απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και σε όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης που γιορτάζουν σήμερα τη γιορτή του Αποστόλου Ανδρέα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και σε όλο τον κόσμο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails