________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/29/2018

Επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


Αντιπροσωπεία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, υπό τον Καρδινάλιο Kourt Koch, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της ενότητας των Χριστιανών, επισκέπτεται από την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, το Σεπτό Κέντρο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. 
Την Αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Επίσκοπος Brian Farrell και ο Πανοσιολ. Andrea Palmieri, Γραμματεύς και υπογραμματεύς του Συμβουλίου καθώς και ο Νούντσιος του Βατικανού στην Άγκυρα, Αρχιεπίσκοπος Paul Fitzpatrick Russell, δέχθηκε σε ακρόαση το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρουσία του Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ και του Αρχιεπισκόπου Τελμισσού Ιώβ, συμπροέδρου εκ μέρους της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Διεθνή Μικτή Επιτροπή για το θεολογικό διάλογο μεταξύ Ρωμαιοκαθολικής και Ορθοδόξου Εκκλησίας. 
Ο Καρδινάλιος Koch και τα μέλη της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ρώμης πρόκειται να παραστούν στην Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μεταφέροντας μήνυμα του Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου. 


Επίσκεψη του νέου Μητροπολίτου Λαρίσης Ιερωνύμου 
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα και ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιερώνυμος ο οποίος υπέβαλε σέβη και ζήτησε την Πατριαρχική ευχή και ευλογία για την έναρξη της ποιμαντορίας του. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχθηκε με θέρμη και εγκαρδιότητα το νέο Μητροπολίτη της θεσσαλικής εκκλησιαστικής Επαρχίας, ζητώντας του να μεταφέρει στο ποίμνιο του την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας, και του προσέφερε αναμνηστικά δώρα.
Από το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails