________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/15/2018

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο βενετσιάνικο νησί San Lazzaro degli Armeni


"Σε αυτόν τον κόσμο που χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, είναι απαραίτητο για την χριστιανική οικογένεια να μιλήσει με μία φωνή, σε ένα ταξίδι διακήρυξης του Λόγου του Θεού". 
Αυτό ήταν το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, από το βενετσιάνικο νησί San Lazzaro degli Armeni, το οποίο επισκέφθηκε την  Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018.  
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, στην οποία συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος για την Κοινωνική Συνοχή, Simone Venturini, και επισκέφθηκε το μοναστήρι των Αρμενίων Mekhitarist, υπογραμμίζοντας την εξαιρετική σημασία της συλλογής χειρογράφων που σώζονται εκεί. Συγκεκριμένα, μίλησε για το νησί San Lazzaro ως τόπο "διαφύλαξης της μεγαλύτερης πολιτιστικής κληρονομιάς του Αρμενικού Έθνους". 
"Αυτό το νησί", είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, "είναι ένα πολύ σημαντικό κέντρο της αρμενικής κουλτούρας και της πνευματικότητας και είναι πραγματικά μια όαση γαλήνης και  προσευχής."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails