________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/18/2018

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, στην Θ. Λειτουργία που τελέστηκε στον ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων Βενετίας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου, ο οποίος εόρτασε τα ονομαστήριά του, επί τη μνήμη του Αγίου Γενναδίου του Ομολογητού, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. 
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας Αρχιμ. Ευάγγελος Υφαντίδης και τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφώνησε ο εορτάζων Μητροπολίτης, συμφοιτητής του Πατριάρχου στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
Στην αντιφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο Μητροπολίτης Γεννάδιος και του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση, επ' αγαθώ της Εκκλησίας. 
Ακολούθησε δεξίωση κατά την οποία ο Πατριάρχης δέχθηκε και ευλόγησε κλήρο και λαό της Μητροπόλεως Ιταλίας, και επίσημο γεύμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails