________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/19/2018

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ (ΒΛΑΧΣΑΡΑΪ)


ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 
ΒΛΑΧΣΑΡΑΪ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Φανάρι, 19 Νοεμβρίου 2018 
Καθηκόντως πληροφορούµε την Οµογένειά µας ότι τα σχέδια για την αναστήλωση του ιστορικού Ναού της Παναγίας Παραμυθίας, γνωστή κι ως Βλαχσαράι, έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες. 
Επίσης, βρισκόµαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουµε ότι εξελίσσεται θετικά η διαδικασία µελέτης και αξιολόγησης των πέντε ανεξάρτητων οικηµάτων-κελίων, που βρίσκονται στον αυλόγυρο. 
Η εντόπιση φωτογραφικών στοιχείων και άλλων ιστορικών εγγράφων, καθώς και η υπό την επίβλεψη του Αρχαιολογικού Μουσείου Κωνσταντινουπόλεως ανακάλυψη των θεµελίων καθυστέρησαν την τεκμηρίωση και αποτύπωση των διεκδικούµενων χώρων. 
Όπως είναι γνωστό, ο Ναός µας είναι η ιστορική συνέχεια του προγενέστερου Πατριαρχικού Ναού, όταν το Βλαχσαράι ήταν έδρα του Οικουµενικού Πατριαρχείου (1586-1597). Στον Ναό αυτό επίσης ανακηρύχθηκε το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ρωσίας το 1589. 
Ευελπιστούµε ότι εντός του προσεχούς έτους θα αρχίσουν τα έργα αναστήλωσης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού και των πέριξ κτηρίων. 
Εκ της Επιτροπής

Δείτε σχετική ανάρτηση: 

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακειμ Οικονομικος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κιτρους.20 Νοεμβρίου 2018 στις 9:39 π.μ.

    Ένα όνειρο του πατριαρχου μας κυρίου βαρθολομαιου αλλά και όλης της ομογένειας της Πόλεως παίρνει σάρκα και οστά. Ο ιστορικός ναός της Παναγιας βλαχ σαράι αρχίζει να ανασηκώνεται, έτσι ώστε να επανέλθει στο αρχαίο κάλλος της. Ή Παναγία να αξιώσει τον πατριάρχη του γένους να τελέσει τα θυρανοίξια και τα εγκαίνια του πότε πατριαρχικού ναου, και όλοι μαζί να χάρουμε για την μεγάλη αυτήν στιγμή, που θα ξαναδουμε την Παναγία βλαχ σαράι να δέχεται και πάλι τους πιστούς και όλη την ρωμηοσυνη. Καλή δύναμη στην εφοροεπιτροπη. Ή Παναγία μαζί σας, με τον πατριάρχη μας και με όλη την ρωμηοσυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails