________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/19/2018

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ "ΑΕΝΑΟΣ"


Η ανάλυση του ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος μέσα από τις εκκλησιαστικές, ιστορικές και πολιτικές προεκτάσεις του, θα πραγματοποιηθεί κατά την Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας που διοργανώνει ο Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» σε συνεργασία με τo εξειδικευμένo στην εκκλησιαστική ειδησεογραφία portal www.orthodoxia.info.
Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών ο Συνταγματολόγος και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΑΠΘ στον τομέα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας κ. Ηλίας Ευαγγέλου συζητούν με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Λουδάρο όλες τις πτυχές του σημαντικότερου εκκλησιαστικού ζητήματος των τελευταίων δεκαετιών. 
Η συζήτηση με θέμα «Ουκρανικό Αυτοκέφαλο: Η Ιστορία τα γεγονότα και οι Προεκτάσεις τους» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη των στοιχείων που συνθέτουν την ελληνική θρησκευτική και πολιτιστική ταυτότητα στον οικουμενικό χώρο. 
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό υπό την προϋπόθεση πως θα έχει προηγηθεί εξασφάλιση προσκλήσεως λόγω περιορισμένου χώρου. Όσοι επιθυμούν μπορούν να εξασφαλίσουν θέση, γράφοντας στο office@orthodoxia.info. 
Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming μέσω της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης www.ectv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails