________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/11/2009

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ: "Να αγαπάτε την Πόλη και να την τραγουδάτε"


Του Νικολάου Μαγγίνα

Η καθιερωμένη μετά το Πάσχα εκδρομή που διοργανώνει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τα πνευματικά του παιδιά, τους μαθητές της Ομογένειας της Πόλης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο καταπράσινο Πολονέζκιοι (Πολονοχώρι) στην Ασιατική πλευρά του Βοσπόρου. Το Πολονοχώρι κατοίκησαν Πολωνοί στα μέσα του 19ου αιώνα.





Οι μαθητές έπαιξαν, χάρηκαν τη φύση, έφαγαν το μεσημέρι με τον Πατριάρχη και τους δασκάλους τους και τραγούδησαν. Ο Πατριάρχης απευθυνόμενος στους μαθητές που τραγούδησαν και Πολίτικα τραγούδια είπε:

"Να αγαπάτε την Πόλη και πάντοτε να είσθε εδώ, να μη φεύγετε. Εδώ είναι η Πόλη μας, ο τόπος μας. Να την αγαπάτε την Πόλη και να την τραγουδάτε".

Στο τέλος ο Πατριάρχης πρόσφερε στους βλαστούς της Ομογένειας κόκκινα αυγά και αναμνηστικό μολύβι διαρκείας.


2 σχόλια:

  1. ΑΠΛΟΥΣ ΙΣΟΣΚΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΕΙ ΤΑΣ ΑΓΚΑΛΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ! ΚΑΛΟΓΗΡΙΚΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟΝ ΣΚΟΥΦΟΝ ΦΕΡΕΙ ΟΥΤΟΣ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ! ΤΟ ΥΠΟΚΑΜΙΣΟΝ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΟΣΜΕΙΤΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΚΑΡΠΙΩΝ ΚΟΜΒΙΩΝ! ΑΝΕΠΙΤΗΔΕΥΤΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΙΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑ ΠΡΩΤΗΝ ΦΟΡΑΝ! Η ΑΠΛΟΤΗΣ ΑΥΤΗ ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΝ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ! ΕΙΗΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αρχιμ. ιωακείμ Οικονομίκος.8 Μαρτίου 2010 στις 11:44 μ.μ.

    ο πατριάρχης μας είναι ο άνθρωπος αγωνίζεται για την ομογένεια της Πόλης. είναι αυτός πού στέκεται δίπλα στα νέα παιδιά που αποτελούν το μέλλον και την συνέχισει της Ρωμηοσύνης. και μόνο γι' αυτό θα πρέπει όλοι μας να σταθούμε δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο πού με την αγάπη και την απλότητά του, μένει εκεί πού τον έταξε ο Θεός και η ιστορία, για να συνεχίσει την παράδοση του Γένους μας, διότι όπως πάντοτε λέει και ο ίδιος θα "έρθουν καλύτερες ημέρες και για το Πατριαρχείο μας, αλλά και για την ίδια την Ομογένεια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails