________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/31/2010

Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Την ευχή να επικρατεί πάντοτε ειρήνη στα Βαλκάνια και σε κάθε γωνιά του πλανήτη εξέφρασαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borissov μετά την ιδιαίτερη συνάντηση που είχαν το Σάββατο στο Φανάρι.

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε τις αδελφικές σχέσεις αγάπης ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο Βουλγαρίας. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στα αισθήματα αγάπης και εκτίμησης που τρέφει για τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας Πατριάρχη Μάξιμο, καθώς και για το ποίμνιο του. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί και στις καλές σχέσεις και την αρμονική συνεργασία με την Βουλγαρική Κοινότητα της Πόλης.


«Ο Θεός να μας βοηθήσει να ζούμε με ειρήνη στα Βαλκάνια», ευχήθηκε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας επικαλούμενος τις προσευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη. Ο κ. Borissov σημείωσε με νόημα ότι η Κυβέρνησή του εργάζεται προκειμένου οι Ορθόδοξοι, αλλά και όλοι οι πολίτες της χώρας του, να απολαμβάνουν σε περιβάλλον ασφάλειας τις θρησκευτικές ελευθερίες και να ζουν σε κλίμα ενότητας. Όπως είπε, η Κυβέρνησή του συμπαρίσταται ιδιαιτέρως στο έργο της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ θέλοντας να καταδείξει την γενικότερη μέριμνα της Πολιτείας για τα θέματα της Εκκλησίας ανέφερε ότι πρόσφατα το Κοινοβούλιο της χώρας του ενέκρινε κονδύλιο για την ανακαίνιση κτιριακού συγκροτήματος της Ορθόδοξης Βουλγαρικής Κοινότητας της Πόλης. Το κτίριο βρίσκεται στο Φανάρι, απέναντι από το Ναό του Αγίου Στεφάνου, που ανήκει στην Βουλγαρική Κοινότητα. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεχάρη τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό που η Κυβέρνησή του είναι αρωγός της Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Ο Πρωθυπουργός Borissov, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στα Ιεροσόλυμα. Στο σημείο αυτό ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε να επικρατήσει η ειρήνη στην πολύπαθη Μέση Ανατολή. Στη συνέχεια εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι κυβερνήσεις των τριών γειτονικών χωρών, Βουλγαρίας, Ελλάδας και Τουρκίας, για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών τους.
Τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας συνόδευαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών της Κυβερνήσεώς του, βουλευτές καθώς και ο Δήμαρχος της Σόφιας.

Αίσθηση προκάλεσε ο σεβασμός με τον οποίο χαιρέτισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κατά την είσοδο και την αναχώρησή του από το Πατριαρχικό Γραφείο. Ο κ.Borissον ασπάσθηκε εκτός από το χέρι του Πατριάρχη αλλά και το εγκόλπιό του.

Μετά την ιδιαίτερη συνάντησή τους, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας προσκύνησε στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής τον ξενάγησαν και τον ενημέρωσαν για την ιστορία του και τα Ιερά Λείψανα που φυλάσσονται σε αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails