________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/14/2010

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ TOPKAPI


Φωτορεπορτάζ: Νικόλαος Μαγγίνας

Χθες Τετάρτη 13 Ιανουαρίου ο
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από ιεράρχες - μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, επισκέφθηκε την έκθεση για τον Περσικό Πολιτισμό που διοργανώνεται στο Μουσείο Topkapi.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη ξενάγησε στην έκθεση ο Διευθυντής του Μουσείου
İlber Ortaylı.


Ο Πατριάρχης περιηγήθηκε και σε άλλα κειμήλια του περίφημου Μουσείου, μεταξύ των οποίων και το χέρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού.

1 σχόλιο:

  1. Εις την τρίτην φωτογραφίαν εικονίζεται η Α.Θ.Π, ο Πατριάρχης ημών, ιστάμενος προσευχητικώς ενώπιον του πολυτιμοτέρου Θησαυρού του μουσείου των ανακτόρων του Topkapi, ήτοι της Παντίμου Δεξιάς εκείνου όστις εν τη μήτρα εγνώρισε τον Αμνόν του Θεού και εσκίρτησε επί τούτω εν αγαλλιάσει εν τη κοιλία της μητρός αυτού, καί ηξιώθη να ιδεί τα όρη τρέμοντα και τον Ιορδάνην επαναστραφέντα κατά την ώραν που η Πάντιμος αυτή Δεξιά ήψατο της ακηράτου κορυφής του Δεσπότου. Ίσταται ο Πατριάρχης ενώπιον της Δεξιάς του αναδειχθέντος σφραγίδος πάντων των προφητών ήτοι του Τιμίου και Ενδόξου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Η Δεξιά χείρ του Προδρόμου είναι ο πλέον πολυτίμητος Θησαυρός, κρίμασιν οίς Κύριος οίδε, του μουσείου του Topkapi! Η "μετένεξις" αυτής εις την Βασιλεύουσα μαρτυρείται εις το συναξάριον της 7ης του μηνός Ιανουαρίου ως "συνδρομή" εις την Σύναξιν προς τιμήν του Προδρόμου επί τη υπουργία του εις το Βάπτισμα του Επιφανέντος Θεού Λόγου. Και ασφαλώς ο Πατριάρχης ημών ενώπιον του Θησαυρού τούτου ίσταται προσευχητικώς δεόμενος: Την χείραν σου την αψαμένην, την ακήρατον Κορυφήν του Δεσπότου, έπαρον υπέρ ημών, Βαπτιστά, ως παρρησίαν έχων πολλήν.
    Πρεσβείαις, Κύριε, του Σού Προδρόμου, φύλαττε τον Πατριάρχην του Γένους εις έτη πολλά. Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails