________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/05/2012

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικολάου Μαγγίνα 
Το ενδιαφέρον της Βελγικής Κυβέρνησης για θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ομογένεια, μετέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Didier Reynders στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Φανάρι. Κατά τη συνάντηση ο Βέλγος πολιτικός, γνώστης των θεμάτων που απασχόλουν το Πατριαρχείο, εξέφρασε την επιθυμία να ενημερωθεί περισσότερο λεπτομερειακά για την κατάσταση που επικρατεί σε ότι αφορά τα προβλήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο. 
Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ο διάλογος με τις μονοθεϊστικές θρησκείες και ιδιαίτερα με το Ισλάμ, στο οποίο είναι πρωτοπόρο το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έχοντας ξεκινήσει από το 1986, και στο σημείο αυτό ο Πατριάρχης υπενθύμισε ότι ο χειρότερος φανατισμός είναι ο θρησκευτικός φανατισμός.
Ακόμη συζητήθηκαν οι οικολογικές δραστηριότητες και οι σχετικές πρωτοβουλίες του Πατριαρχείου καθώς και η κατάσταση των χριστιανών στις χώρες της ταραγμένης Μέσης Ανατολής. 
Στη συνάντηση παρέστησαν ο Βέλγος πρέσβυς στην Άγκυρα, ο Γενικός Πρόξενος στην Πόλη και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου. Επίσης από μέρους του Πατριαρχείου παρέστησαν ο Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος και ο Δευτερεύων των διακόνων Ανδρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails