________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/08/2012

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ: "Φάρος πνευματικός για όλη την οικουμένη το Πατριαρχείο"Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας 
Ως «φάρο πνευματικό για όλη την οικουμένη», χαρακτήρισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο η Λούκα Κατσέλη, Πρόεδρος του νέου κόμματος «Κοινωνική Συμφωνία», η οποία επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι, την Παρασκευή. Η κυρία Κατσέλη παρουσίασε στον Πατριάρχη την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος και ανέλυσε τους στόχους που έχει θέσει ο νέος αυτός κομματικός σχηματισμός. 


Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο και την Ομογένεια της Πόλης, για τα οποία η Πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα τονίζοντας ότι συμπάσχει και προσεύχεται για την κατάσταση που επικρατεί ευχόμενος να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και οι αντιξοότητες το συντομότερο δυνατό. Σε ό,τι αφορά δε στο νέο πολιτικό εγχείρημα ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε στην κυρία Κατσέλη καλή επιτυχία στην προσπάθειά της.


Στο τέλος της συνάντησης, στην οποία παρέστη και ο Αρχιμ. Βαρθολομαίος Σαμαράς, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, η Πρόεδρος Λούκα Κατσέλη δήλωσε: 
 «Είχαμε μια πολύ σημαντική συνάντηση με τον Παναγιώτατο. Μιλήσαμε για τους λόγους ίδρυσης και την ιδρυτική διακήρυξη της «Κοινωνικής Συμφωνίας» καθώς και για τη μεγάλη σημασία που αποδίδουμε στο ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο στηρίζουμε ανεπιφύλακτα, ελπίζοντας ότι τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αλλά και όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει θα ξεπεραστούν. Στηρίζουμε τους Ρωμιούς της Πόλης και για μας ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι σημαντικός όχι μόνο για τον Ελληνισμό αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ως νέο κόμμα, ένα κόμμα το οποίο φιλοδοξεί να παίξει ένα ρόλο καταλύτη στις πολιτικές εξελίξεις. Ξεκινήσαμε αυτή την καινούργια προσπάθεια ερχόμενοι εδώ, αντλώντας δύναμη από την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails