________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/11/2012

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΟΥ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ


Η παρασκευή του Αγίου Μύρου αποτελεί κορυφαία στιγμή για τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στου οποίου την Πατριαρχία συμβαίνει.
Και ο νυν Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος διεκδικεί και σε αυτό το σημείο μία πρωτιά. Είναι ο πρώτος Πατριάρχης που κατά τη διάρκεια της Πατριαρχίας του παρασκευάσθηκε τρεις φορές Άγιο Μύρο. Πρώτη φορά το έτος 1992 και μετά κάθε δέκα χρόνια τα έτη 2002 και φέτος το 2012. 
Παρατηρώντας κανείς τον κατάλογο με τα έτη κατά τα οποία παρασκευάσθηκε Άγιο Μύρο, θα προσέξει πως μόνο ο Πατριάρχης Ιωακείμ ο Γ΄ προέβη στην παρασκευή Αγίου Μύρου τρεις φορές, σε περίοδο όμως δύο Πατριαρχιών. Μία φορά στην πρώτη Πατριαρχία του, το έτος 1879 και δύο στην δεύτερη, τα έτη 1903 και 1912, έχοντας προηγηθεί το 1890 ο Πατριάρχης Διονύσιος ο Ε΄.
Επομένως ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είναι ο πρώτος που στην Πατριαρχία του, επί τρεις συνεχόμενες φορές παρασκευάζεται Άγιο Μύρο.
Ευχόμαστε από βάθους καρδιάς να τον αξιώσει ο Κύριος, να καταρρίψει ο ίδιος αυτή του την πρωτιά και με άλλη παρασκευή Αγίου Μύρου κατά τη διάρκεια της Πατριαρχίας του. 

Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης 
Αννόβερο-Γερμανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails