________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/01/2012

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΡΩΜΗΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ


φωτορεπορτάζ του Νικολάου Μαγγίνα
Την Πέμπτη 24 Μαΐου το βράδυ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη στην μουσική εκδήλωση την αφιερωμένη στους Ρωμηούς συνθέτες της Πόλης (17ος-20ος αι.)η οποία διοργανώθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας. 
Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συνδέσμου Μουσικόφιλων του Πέρα, προλόγισε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη Νικόλαος Ματθιουδάκης. Η καλλιτεχνική επιμέλεια ήταν του μουσικού Γιώργου Μαρινάκη. 
Στο τέλος της συναυλίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη και ευλόγησε τους νέους μουσικούς. 
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Ιδιωτική Οδό.


3 σχόλια:

  1. Μεταξύ των άλλων μουσικών και μουσικοφίλων εραστών της εν τη Πόλει μοναδικώς και αυθεντικώς διδασκομένης, και βεβαίως εκτελουμένης, πατρώας ημών Εκκλησιαστικής Μουσικής, διακρίνεται -ειδικώς στην πέμπτη φωτογραφία- εις το "νέι" ο κ. Αχιλλέας Τίγκας, εξ' αυταδέλφης (μακαριστής πλέον) εγγονός του επίσης μακαριστού Μεγάλου των Πατρών Μητροπολίτου +Νικοδήμου, του Βαλληνδρά, πάνυ Μουσικολογιωτάτου! Η μουσικολογιωτάτη παράδοσις της οικογενείας Βαλληνδρά ανθεί και φέρει κι'άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ θερμά για τα καλά σας λόγια!

      Αχιλλέας- Απόστολος Τίγκας

      Διαγραφή
  2. Πόσο φωτεινή και γλυκειά η παρουσία Του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κκ Βαρθολομαίου δίπλα στους νέους. Όταν ένας παγκόσμιος ηγέτης ξέρει ν' αγαπά τους ανθρώπους, κάνει θαύματα! Εις Πολλά Έτη Άγιε Πατέρα μας!!

    Νικόλας, Μπαχρέϊν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails