________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/24/2012

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Στην αναγκαιότητα της ενεργούς συμμετοχής στον σχεδιασμό της αστικής ανάπτυξης, «εάν ενδιαφερόμαστε πραγματικά για τη διατήρηση των φυσικών πόρων του πλανήτη μας», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες Διεθνούς Συνεδρίου που διοργάνωσε η Βαλκανική Περιβαλλοντική Ένωση (Balkan Environmental Association - Β.ΕΝ.Α.) στην Πόλη, με θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη: Σχεδιασμός και Περιβαλλοντική Ασφάλεια». 


Οι επιστήμονες που έλαβαν μέρος στο Συνέδριο επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Ο Πρόεδρος της Βαλκανικής Περιβαλλοντικής Ενώσεως καθηγητής Φωκίων Βοσνιάκης, προσφωνώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εξέφρασε τη χαρά της Ενώσεως να αναγορεύσει τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας σε ιδιαίτερα μεγάλη φυσιογνωμία για την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη (Diploma of Excellency). Μέχρι τώρα αυτή την διάκριση έχουν λάβει μόνο οι πρόεδροι της Ρουμανίας Ιον Ιλιέσκου και Βουλγαρίας Περβάνοφ. 


«Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο επώδυνες και δαπανηρές είναι οι συνέπειες όταν παραμελούμε ή εκμεταλλευόμαστε το οικοσύστημα, με την προώθηση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, υποδεχόμενος τους Συνέδρους στο Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας. 
Προηγουμένως, στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ικονίου Θεόληπτος, ενώ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε και τον Πρέσβυ ε.τ. William K. Reilly από τις Η.Π.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails