________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/14/2012

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας 
Κατά την σημερινή μεγάλη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε το πρωί κατά την Θ. Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι "εν Συνοδική συγχοροστασία", όπως προβλέπει το Τυπικόν της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. 
Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες του Θρόνου: Γέρων Χαλκηδόνος Αθανάσιος, Πέργης Ευάγγελος, Θεοδωρουπόλεως Γερμανός, Μύρων Χρυσόστομος και Προύσης Ελπιδοφόρος. 
Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος.
Παρέστη ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη από τις 12 Σεπτεμβρίου, Άρχοντες του Θρόνου και πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό.


Στο Φανάρι σήμερα και ο Επίσκοπος Δορυλαίου Νίκανδρος από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κων/νος Τσιάρας ασπάζεται τον Σταυρό και το χέρι του Πατριάρχου

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.16 Σεπτεμβρίου 2012 - 3:31 μ.μ.

    Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, πού με τόση μεγαλοπρέπεια εορτάζει η Αγία μας Εκκλησία κάθε χρόνο σις 14 Σεπτεμβρίου, έρχεται να μας θυμήσει την Σταυρωμένη και πάντοτε αναστημένη Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλήσια, την Μητέρα Εκκλησία. Η Μεγάλη Εκκλησία, ξέρει να σηκώνει τον Σταυρό της, ξέρει να ανεβαίνει τον Γολγοθά της, ξέρει να υπομένει τα μαρτύρια της, γιατί ξέρει πώς ακολουθεί η Ανάσταση. Η Χάρις και η Προστασία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, να σκεπάζουν και να φρουρούν την Μητέρα Εκκλησία, τον Σεπτό Προκαθήμενό της Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας κύριο Βαρθολομαίο, όλη την Πατριαρχική Αυλή, όλη την Πόλη, όλη την Ρωμηοσύνη από κάθε κακό. Χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails