________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/05/2012

ΓΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Γεύμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, παρέθεσαν ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, λίγο πριν την αναχώρησή του από την Κρήτη, όπου ολοκλήρωσε την τετραήμερη επίσκεψη του. 
Το γεύμα ήταν καθ' όλα παραδοσιακό καθώς περιείχε πολλά κρητικά εδέσματα. Σε αυτό συμμετείχαν, η συνοδεία του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας,  ιεράρχες της Μεγαλονήσου,  ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Μ.Σκουλάκης, ο Βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Βιρβιδάκης και ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.  
Το γεύμα παρετέθη στο σπίτι του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στα Χανιά. 
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξήρε τον ρόλο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου τον οποίον όπως είπε γνωρίζει προσωπικά, καθώς είχε παρευρεθεί και στην ενθρόνισή του το 1992, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας. 
Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε για τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στην εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων επί της πρωθυπουργίας του, θέτοντας τις βάσεις πάνω στις οποίες κινήθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την διάρκεια της θητείας της ως υπουργός Εξωτερικών. Μάλιστα όπως είπε ο Πατριάρχης, οι ομαλές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας είναι απαραίτητες για την βιωσιμότητα του Πατριαρχείου. Αμέσως μετά το γεύμα ο κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο της Μαρίκας Μητσοτάκη για την οποία μίλησε και με θερμά λόγια χαρακτηρίζοντάς την, καλή χριστιανή, καλή σύζυγο και καλή μητέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails