________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/02/2012

ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ


Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκαν οι τοπικές αρχές και οι Ρεθυμνιώτες  τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος έφτασε στις 7:30 το απόγευμα στην κατάμεστη περιμετρικά πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτου, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο και τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο.


Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν η Υπουργός Τουρισμού  Όλγα Κεφαλογιάννη με το Δήμαρχο Ρεθύμνης  Γιώργο Μαρινάκη και την Αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή. 
Σύσσωμος ο Ρεθυμνιώτικος λαός επίσης υποδέχθηκε με χειροκροτήματα τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ενώ μουσικοχορευτικοί σύλλογοι έσυραν το χορό, καλωσορίζοντάς τον στην πόλη. Αφού χαιρέτησε τους Ρεθυμνιώτες στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνοδευόμενος από τον κλήρο και κόσμο μετέβη στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για τη Δοξολογία.


Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε αρχές, πολίτες και κλήρο για την υποδοχή, αλλά και για τη στήριξη τους στο έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αναφέρθηκε επίσης, στους αγώνες των Κρητικών στην πορεία του γένους λέγοντας ότι, «είχαν πάντα ως συνείδηση ότι η αληθινή ευδαιμονία είναι πάντα η ελευθερία και αληθινή ελευθερία είναι η ευψυχία και η ανδρεία». Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην φλόγα της αγάπης των Κρητικών για την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως η οποία όπως είπε, «παρά τις εξωτερικές δυσκολίες παραμένει και θα παραμείνει και αυτή αδούλωτος στο φρόνημα και την ψυχή επί αιώνες».


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε την αίθουσα του Κέντρου Ορθόδοξου Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου που βρίσκεται στο ισόγειο του Μητροπολιτικού Μεγάρου. Στο χώρο αυτό θα προβάλλεται η ιστορία και η παράδοση της τοπικής εκκλησίας, θα φιλοξενούνται εκθέσεις, ενώ κατά την σχολική περίοδο θα πραγματοποιούνται επισκέψεις σχολείων. 
Επίσης, έγιναν τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου του Αγίου Αποστόλου Τίτου και πάντων των Ρεθυμνίων Αγίων στο λόφο του Τιμίου Σταυρού.


Και μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της επίσκεψης και παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Δυτική Κρήτη. 
Οι κάτοικοι του χωριού Γεράνι στο Ρέθυμνο, περίμεναν τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας επί της Εθνικής Οδού, στο ύψος του χωριού και σταμάτησαν την αυτοκινητοπομπή και έραναν τον Πατριάρχη με λουλούδια. Παράλληλα μια ομάδα Βρακοφόρων πρόσφεραν τιμές στον κ. Βαρθολομαίο, που έκπληκτος και συγκινημένος εισέπραττε για μιαν ακόμη φορά την αγάπη του κόσμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails