________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/08/2012

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "Παναγιώτατε επετύχατε πλήρως στο δύσκολο έργο σας"



Των Νίκου Μαγγίνα και Νίκου Παπαχρήστου
φωτογραφίες: Ν. Μαγγίνας

Τη βεβαιότητα πως όλοι οι Έλληνες θα σταθούν μέχρι τέλους αμετακίνητοι και σταθεροί στο πλευρό του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας και της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως εξέφρασε ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε ομιλία του, υποδεχόμενος την περασμένη Τρίτη στην κατοικία του στα Χανιά, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Με λόγους συγκινητικούς ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ως Πρωθυπουργός είχε υποδεχθεί το 1992 τον Οικουμενικό Πατριάρχη,  στην πρώτη επίσκεψή του στην ηρωοτόκο   και Αγιοτόκο Κρήτη, μίλησε για την προσωπικότητα, την προσφορά και την επιτυχημένη διακονία του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας.
«Αναπολώ σήμερα είκοσι χρόνια πριν, όταν σας δεχθήκαμε νεοεκλεγέντα Οικουμενικό Πατριάρχη στον προβλήτα του λιμένος του Ηρακλείου, λαός και κλήρος, ενθουσιωδώς. Και πρέπει να διαπιστώσω, χρέος δικαιοσύνης το επιβάλλει, ότι στο διάστημα αυτό επετύχατε πλήρως στο δύσκολο έργο σας. Πήρατε το Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως σε μια εποχή δύσκολη και αντιμετωπίσατε μεγάλα προβλήματα και προσωπικώς μπορώ  να τα ξέρω. Και πράγματι κάματε θαυμάσιο έργο, αναβαθμίσατε το Πατριαρχείο και ταυτόχρονα το εκσυγχρονίσατε. Τείνατε ευήκοον ους στα κελεύσματα και στις ανάγκες της εποχής μας, τα πανανθρώπινα προβλήματα βρήκαν σε εσάς υποστηρικτή και έτσι κατορθώσατε και κερδίσατε την παγκόσμια αναγνώριση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης  εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη «για την χαρά που μας δώσατε να είσθε και πάλι μαζί μας στο τέρμα της πολύ επιτυχημένης περιοδείας σας στη δυτική Κρήτη».




Ο πρώην Πρωθυπουργός εξήρε και την συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην βελτίωση των σχέσεων Ελλάδος-Τουρκίας. 
«Θέλω να πω κατηγορηματικά ότι η ψύχραιμη και υπεύθυνη πολιτική που ακολουθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο βοήθησε και βοηθά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σχέσεις που είναι ανάγκη να στηρίζονται σε φιλικό διάλογο και σε καλή γειτονία», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:
«Παναγιώτατε, εύχομαι ο Θεός να σας δίνει υγεία και δύναμη. Η Ελλάς σήμερα αντιμετωπίζει μια πολύ βαθειά κρίση. Εγώ είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος  και ιδιαίτερα ελπίζω. Είναι βέβαιον πάντως πως αυτή την ώρα η παρουσία σας ως επικεφαλής του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελεί ένα θετικό κεφάλαιο για την Ελλάδα. Θέλω να ξέρετε Παναγιώτατε ότι ως Έλληνες, και πρώτοι εμείς οι Κρήτες που έχουμε ιδιαίτερο δεσμό με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα σταθούμε μέχρι τέλους αμετακίνητοι και σταθεροί στο πλευρό σας».


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και τους ακόμα θερμότερους λόγους του πρώην Πρωθυπουργού καθώς και για το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του. Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στον ρόλο του πρώην Πρωθυπουργού για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, την περίοδο της πρωθυπουργίας του, θέτοντας τους άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε αργότερα και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργός Εξωτερικών. Όπως είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι ομαλές σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας είναι απαραίτητες για την βιωσιμότητα του Πατριαρχείου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε επίσης την πρώην υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη για την φιλοξενία και την υποδοχή.


Στο γεύμα, όπου προσφέρθηκαν παραδοσιακές γεύσεις της Κρήτης, παρακάθισαν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος και οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ο Βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Βιρβιδάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καθώς και στενοί συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη.



Αμέσως μετά το γεύμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τρισάγιο στον τάφο της μακαριστής Μαρίκας Μητσοτάκη την οποία χαρακτήρισε καλή χριστιανή, καλή σύζυγο και καλή μητέρα.

1 σχόλιο:

  1. Τη βεβαιότητα πως όλοι οι Έλληνες θα σταθούν μέχρι τέλους αμετακίνητοι και σταθεροί στο πλευρό του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας και της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως εξέφρασε ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - «Θέλω να ξέρετε Παναγιώτατε ότι ως Έλληνες, και πρώτοι εμείς οι Κρήτες που έχουμε ιδιαίτερο δεσμό με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα σταθούμε μέχρι τέλους αμετακίνητοι και σταθεροί στο πλευρό σας»
    ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ, ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΙΑΝ "ΦΑΡΜΑΚΙΔΕΙΩΝ...", Ο ΙΔΙΟΣ ΕΔΗΛΩΣΕ ΤΟ ΕΤΟΣ 2004-ΟΤΕ, Ως ΓΝΩΣΤΟΝ, Η ΚΑΘ'ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΠΗΔΗΣΕΩΣ ΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΕΝ ΒΟΡΕΙΩ ΕΛΛΑΔΙ(ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ)... ΤΟΤΕ ΕΛΕΧΘΗ ΥΠΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΟΤΙ "Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΉ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΑΙΡΕΙΤΑΙ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΣ, ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ-ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΚΡΗΤΗ..." ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, ΤΟΤΕ, ΝΑ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΡΕΣΤΟΣ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΩΤΑ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ.... ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΡΗΛΘΕΝ ΠΑΝΤΩΣ,ΑΠΟ ΤΟΤΕ.., ΟΠΟΤΕ Η ΒΑΡΥΤΗΣ ΠΙΠΤΕΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΘΕΝΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails