________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/21/2014

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ι. Ναό Παναγίας της Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου, προεξάρχοντος τους Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες που τον συνοδεύουν στην επίσημη επίσκεψή του στη Θράκη, Καρπάθου κ. Αμβρόσιος, Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος και Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και ο οικείος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. 
Παρέστησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, μέλη της Κυβέρνησης, Βουλευτές, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων, της ελληνικής Αστυνομίας, κληρικοί και πλήθος κόσμου.


Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κυρού Νικηφόρου, από την εκδημία του οποίου, σε λίγες μέρες, συμπληρώνονται πέντε χρόνια. 
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία του Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνού και ένα μέρος της ομιλίας του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, καθώς η κρατική τηλεόραση διέκοψε την σύνδεση. 




Στο Δημοτικό αμφιθέατρο Διδυμοτείχου, αμέσως μετά το πέρας της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμμετείχε στην παρουσίαση του αναμνηστικού τόμου, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Φιλάρετο Βαφείδη. 
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, ανακήρυξε τον Παναγιώτατο σε επίτιμο δημότη της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails