________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/22/2014

ΤΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΑΜΜΑΝ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΩΝ (ΦΩΤΟ)


Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε με αφορμή την ΙΓ΄ Συνάντηση της Μικτής Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, που συνέρχεται από τις 15-23 Σεπτεμβρίου στο Αμμάν της Ιορδανίας. 
Χθες το πρωί, Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία -σύμφωνα με το ιουλιανό ημερολόγιο- εορτάζεται το Γενέσιο της Θεοτόκου (8 Σεπτεμβρίου), στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου, στο Αμμάν της Ιορδανίας, της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων του οικείου ποιμενάρχου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας (του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) Βενεδίκτου και του Επισκόπου Σοφίτας (Πατριαρχείο Αντιοχείας) Δημητρίου. 
Συμπροσευχόμενοι: ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, Συμπρόεδρος του Διαλόγου, οι Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου Σασίμων Γεννάδιος και Σηλυβρίας Μάξιμος, οι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails