________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/05/2014

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Ο ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Επίτιμος Διδάκτωρ της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης θα αναγορευθεί σε ειδική τελετή μέσα στον Σεπτέμβριο ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός. 
Η απόφαση ελήφθη στις 27 Μαϊου 2014, κατά την συνεδρίαση της Κοσμητείας της Σχολής, στο Ρέθυμνο της Κρήτης και αμέσως εστάλη σχετικό γράμμα στον Αρχιεπίσκοπο, στο οποίο σημειώνεται και το σκεπτικό της απόφασης.
Ο Αυστραλίας Στυλιανός, που γεννήθηκε στο Ρέθυμνο, θα τιμηθεί για το εξαίρετο πνευματικό και ακαδημαϊκό του έργο, την συμβολή του στην βελτίωση της αλληλοκατανόησης των εκκλησιών, στο διάλογο μεταξύ Καθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας, στην συμφιλίωση και στην ειρηνική συμβίωση των λαών της Ευρώπης και διεθνώς.
Στην απαντητική επιστολή του προς τον Κοσμήτορα Αντώνη Χουρδάκη, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ευχαριστεί θερμά για την τιμή, η οποία τον συγκίνησε βαθιά γιατί προέρχεται από την γενέτειρά του, αλλά δηλώνει πως λόγοι υγείας δεν του επιτρέπουν να παραστεί αυτοπροσώπως. Προτείνει, όμως, να πραγματοποιήσει ομιλία – ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις – διαδικτυακώς, με θέμα: «Ποίηση και Προσευχή», που είναι, όπως ο ίδιος σημειώνει χαρακτηριστικά, «το δίπολον τούτο εις το οποίον περιεστράφη παιδιόθεν η όλη ζωή μου».
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός το 2015 θα συμπληρώσει 40 χρόνια Αρχιερατείας στην Αυστραλία. Σαράντα χρόνια αγώνων για την Εκκλησία, για την Ομογένεια, για την Μητέρα Ελλάδα. 
Ο Αυστραλίας Στυλιανός είναι το συναμφότερον: Μαχητής και ποιητής. Θεολόγος και διοικητής. Οραματιστής και πραγματιστής. Με το τεράστιο έργο του γράφει λαμπρή ιστορία στην Αυστραλία, αφού χάρη στις πρωτοβουλίες του και τις άοκνες προσπάθειές του, η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός ανθίζουν στην μακρινή αυτή Ήπειρο.
Παραθέτουμε στη συνέχεια τα επίσημα γράμματα που αφορούν στη νέα τιμητική διάκριση προς το πρόσωπό του, αυτή της αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails