________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/18/2015

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ - ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται από το μεσημέρι στην Αθήνα, προκειμένου να λάβει μέρος στην διεθνή διάσκεψη που διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή».
Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τον Πατριάρχη υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, εκπροσωπώντας την ελληνική Κυβέρνηση ενώ από πλευράς της Εκκλησίας των υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, ο οικείος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης και ο επικεφαλής της εκκλησιαστικής εθιμοτυπίας αρχιμανδρίτης Πατρίκιος Καλεώδης. 


Στην Διεθνή Διάσκεψη θα λάβουν μέρος όλοι οι Πατριάρχες των πρεσβυγενών Πατριαρχείων της Ανατολής, άλλοι Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι, αρχηγοί άλλων δογμάτων και θρησκειών από την περιοχή της Μέσης Ανατολής, πολιτικοί και ακαδημαϊκοί. 
Η Διεθνής Διάσκεψη συγκαλείται υπό τη σκιά των δραματικών εξελίξεων και συνεχιζόμενων συγκρούσεων σε διάφορες περιοχές της Μέσης Ανατολής, οι οποίες προκάλεσαν συμφορές και είχαν σοβαρές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες. Η Διάσκεψη θα επικεντρωθεί στη θεώρηση όλων των διαστάσεων και πτυχών του κρίσιμου αυτού ζητήματος και στην επεξεργασία των προσφορότερων τρόπων προστασίας των δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών των διαφόρων θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με γνώμονα την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης, σε συνθήκες αξιοπρέπειας και αμοιβαίας κατανόησης.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αύριο Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12.30 και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στις 13.15 στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Βαρθολομαίος θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον πρωθυπουργό τις τρέχουσες εξελίξεις στην Τουρκία, τα προβλήματα που ταλανίζουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και την κατάσταση των Ορθόδοξων πληθυσμών στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails