________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/10/2019

ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ


Επ’ ονομαστηρίοις 
της Α. Θ. Παναγιότητος 
του Οικουμενικού Πατριάρχου 
κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ 
Του Αρχιμ. Γεράσιμου Φραγκουλάκη
Αννόβερο Γερμανίας
Ευκαιρία έστω και νοερής συνάντησης μας δίδουν τα ονομαστήρια του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ.κ. Βαρθολομαίου. Γιορτάζει ο πνευματικός μας Πατέρας, ο Πατριάρχης του Γένους και μαζί του γιορτάζουμε και όλοι εμείς. Γιορτάζουμε κι ευχαριστούμε τον Θεό για τον Πατριάρχη που μας έχει χαρίσει και Τον παρακαλούμε να τον διατηρεί εν υγεία και να τον ενδυναμώνει στους αγώνες που καθημερινά δίδει υπέρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και της αμωμήτου Πίστεώς μας. «Μετά παρρησίας πάσης λαλείν τον λόγον (Κυρίου)» (Πρ. 4,29). Προσπαθεί να κρατά ψηλά τη σημαία της Ορθοδοξίας έχοντας πολλές φορές να αντιμετωπίσει «έξωθεν μάχες και έσωθεν φόβους». (Β΄ Κορινθ. 7,5). 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποτελεί τον πραγματικό πνευματικό, εκκλησιαστικό ηγέτη ο οποίος θυσιαστικά διακονεί την Εκκλησία. Έχει αποδείξει μέχρι σήμερα πως τίποτα δεν τοποθετεί πάνω από το συμφέρον της Εκκλησίας. Και όταν μαζεύονται αγριεμένα τα διάφορα κύματα να την χτυπήσουν, αυτός εκεί, βράχος ακλόνητος. Πολλά τα κύματα τα οποία μέχρι σήμερα έχουν πέσει πάνω του, όμως αυτά διαλύθηκαν, αυτός παραμένει αγέρωχος, αμετακίνητος, ανθεκτικός. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο λαμπερός ήλιος της Εκκλησίας. Όσο πυκνά σύννεφα κι αν μαζευτούν οι ηλιαχτίδες του είναι τόσο διεισδυτικές που τα διαπερνούν, τα διαλύουν.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο ιδανικός οιακοστρόφος της νοητής ολκάδος της Εκκλησίας που με τα χέρια του τα στιβαρά ξέρει να ελίσσεται και να αποφεύγει ξέρες και υφάλους, οδηγώντας την σε λιμάνια ασφαλή και απάνεμα. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποτελεί στύλο και εδραίωμα της Εκκλησίας. Έδειξε το σεβασμό του προς τους εκκλησιαστικούς θεσμούς διευρύνοντας την σύνθεση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι εκείνος που ανέδειξε και έκανε γνωστή την Ορθοδοξία παγκοσμίως. Κατέστησε σαφές προς όλους ότι, η Ορθοδοξία μπορεί να έχει λόγο πάνω σε όλα τα θέματα που αφορούν την δημιουργία του Θεού επιδεικνύοντας ζωηρό ενδιαφέρον για τα προβλήματα των ανθρώπων, αλλά και αυτά του περιβάλλοντος, εγκαινιάζοντας προς τούτο συνεργασίες με θρησκευτικούς ηγέτες και κοσμικούς άρχοντες. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εντυπωσιάζει με την απλότητά του και σκλαβώνει με την αρχοντιά του. Γι’ αυτό όπου κι αν βρεθεί σαν μαγνήτης έλκει τον κόσμο, γίνεται αμέσως οικείος, μιλά απ’ ευθείας στις καρδιές του κόσμου γιατί ό, τι λέει είναι βγαλμένο μέσα από την καρδιά του. «Εκ γαρ του περισσεύματος της καρδίας το στόμα λαλεί» (Ματθ. 12,34). Καταλαβαίνει το λαό γιατί «και ο Πατριάρχης είναι παιδί του λαού», όπως και όλοι εμείς είμαστε παιδιά του και μετά βαθυτάτου σεβασμού και απολύτου υιϊκής αφοσιώσεως ασπαζόμαστε την Τιμίαν Δεξιάν του και προσευχητικώς αναφωνούμε: 
ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου πολλά τα έτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails