________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/15/2020

Μετάθεσις Ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου

Ο Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος - Φωτογραφία: Ν. Μαγγίνας

Οικουμενικόν Πατριαρχείον 
Ιερά Μητρόπολις Ίμβρου και Τενέδου 
Η Ιερά Μητρόπολις Ίμβρου και Τενέδου, εις το πλαίσιον του προσφάτου ανακοινωθέντος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και προκειμένου περί του υψίστου από Θεού αγαθού ήτοι της πολυτίμου υγιείας της κοινότητος, απεφάσισε να μεταθέση την τελετήν Ενθρονίσεως του νεοεκλεγέντος Ποιμενάρχου αυτής Σεβ. Μητροπολίτου κυρίου Κυρίλλου, προγραμματισθείσαν αρχικώς διά το Σάββατον, 21ην τρ.μ. Μαρτίου. 

Αι επικρατούσαι ανά την υφήλιον δυσμενείς συνθήκαι αλλά και η ποιμαντική ευθύνη προτρέπουν πάντας ημάς όπως ακολουθήσωμεν τας οδηγίας των κατά τόπους αρμοδίων υγιειονομικών αρχών προς περιστολήν του κινδύνου διασποράς του νεοεμφανισθεντος κορωνοϊού. Διό και αναβάλλομεν την τελετήν Ενθρονίσεως εις ευθετώτερον χρόνον, εντός των επομένων μηνών, επ’ελπίδι της βελτιώσεως των γενικώτερων συνθηκών. Έως τότε, προσκαρτερούντες τη προσευχή και τη δεήσει, αναθέτομεν την πάσαν ελπίδα ημών εις την προστάτιδα και έφορον της Επαρχίας ημών Υπεραγίας Θεοτόκου. 
Ωσαύτως ανακοινούται ότι ο νέος Μητροπολίτης ημών, συν Θεώ, θα έλθη εις Ίμβρον προς ανάληψιν των ποιμαντορικών αυτού καθηκόντων την Τρίτην, 17ην τρ.μ. Μαρτίου.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακειμ Οικονομικος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κώου και Νισύρου..15 Μαρτίου 2020 στις 12:34 μ.μ.

    Άξιος και πανάξιος ο νέος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κύριος Κύριλλος. Ο Θεός να τον δίνει υγεία,δύναμη και πλούσια την ευλογία Του, ώστε να ανταποκριθεί στα νέα του υψηλά και ευθυνοφόρα καθήκοντά του, στην ιστορική και πονεμένη Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου. Άγιε Ίμβρου, να ζήσετε και να χαρείτε το μικρό μεν αλλά πιστό και ευλογημένο ποίμνιό σας. Θερμά όμως συγχαρητήρια και στον Πατριάρχη του Γένους μας κύριο Βαρθολομαίο τον Ίμβριο για την επιλογή του Κυρίλλου στην Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου. Παναγιώτατε να ζήσετε και να χαρείτε τους κόπους και τους καρπούς της πατριαρχεία σας, να χαίρεστε όλα τα πνευματικά σας παιδιά, και όλοι εμείς να χαιρόμαστε που σας έχουμε Πατριάρχη, σε αυτά τα δύσκολα χρόνια. Πολλά, καλά και ευλογημένα τα έτη σας παναγιώτατε. Πολλά τα έτη σας άγιε Ίμβρου και Τενέδου κύριε Κύριλλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails