________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/29/2020

Πέθανε στην Πόλη ο Ομογενής που είχε υποβληθεί σε πρωτοπόρα ανταλλαγή μοσχεύματος

φωτογραφίες: Ν. Μαγγίνας

Του Νικολάου Μαγγίνα 
Επτά χρόνια μετά την πρώτη και επιτυχημένη στην Τουρκία, αλλά και στην Ευρώπη, ταυτόχρονη ανταλλαγή μοσχευμάτων ήπατος, έχασε την ζωή του ο Κωνσταντίνος Ψευτέλης στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για τον εβδομηνταεπτάχρονο Ίμβριο συνταξιούχο υπάλληλο του Πατριαρχείου στο Φανάρι, ο οποίος στις 10 Απριλίου του 2013, είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος. 
Ειδικότερα, ο εκλιπών νοσούσε από κίρρωση ήπατος. Από την άλλη η Naz Karayanik, ένα οκτάμηνο κοριτσάκι, αντιμετώπιζε πρόβλημα με το ήπαρ, γεγονός που έθετε σε κίνδυνο τη ζωή της. Έτσι, αποφασίστηκε από τον καθηγητή ιατρό Yaman Tokat και το επιτελείο του να προβεί στην ταυτόχρονη μεταμόσχευση ήπατος, η οποία πραγματοποιήθηκε με το εξής σχήμα: ο γιος του ασθενούς, Μάκης Ψευτέλης, έδωσε ένα τμήμα του ήπατος του στη μικρή Naz που ήταν συμβατό για τη μικρή, ενώ η μητέρα της μικρής παραχώρησε τμήμα του ήπατος της, που ήταν κατάλληλο για την περίπτωση, στον μακαριστό Κωνσταντίνο Ψευτέλη. 
Η επιτυχημένη μεταμόσχευση αποτέλεσε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Hürriyet και χαρακτηρίστηκε ως «ανταλλαγή ζωής». Προ ημερών, στις 26 Μαρτίου 2020,ο Κωνσταντίνος Ψευτέλης, έχασε τη μάχη της ζωής, καθώς παρουσίασε καρδιακή, πνευμονική και νεφρική ανεπάρκεια. Ο εκλιπών, κατά κοινή ομολογία, ήταν εξαιρετικός άνθρωπος και οικογενειάρχης. 



Λόγω των περιοριστικών μέτρων, εξαιτίας της πανδημίας, η κηδεία τελέστηκε από έναν ιερέα, την Κυριακή 29 Μαρτίου, και με τη συμμετοχή ολίγων προσώπων στο Κοινοτικό Κοιμητήριο του Σταυροδρομίου (Σισλί).
Τον Πατριάρχη εκπροσώπησε ο ιεροδιάκονος π. Βαρνάβας Γρηγοριάδης. Παρόντες ήταν επίσης οι Μητροπολίτες Καλλιουπόλεως Στέφανος, ο οποίος τελούσε χρέη ιεροψάλτου, και ο Σηλυβρίας Μάξιμος. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε επισκεφτεί το μακαριστό Κωνσταντίνο στο Νοσοκομείο που νοσηλεύονταν καθώς και στο σπίτι όπου ανάρρωνε. 
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμμετέχοντας στο πένθος έστειλε θερμή συλλυπητήρια επιστολή στη σύζυγό του και τους γιους του. 
Αιωνία του η μνήμη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails