________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/28/2020

ΠΡΟΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΑΝΝΟΒΕΡΟΥ


Του Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Γεράσιμου Φραγκουλάκη
Αννόβερο Γερμανίας 

Αγαπητοί μας ενορίτες, 
Θλίψη και ανησυχία πλημμυρίζει την καρδιά και την ψυχή όλων μας με την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Θλιβόμαστε κι εμείς οι ιερείς σας που έχουμε χάσει την προσωπική επαφή και είμαστε υποχρεωμένοι να τελούμε τις ιερές ακολουθίες σε άδειους ναούς. Άδειους από την φυσική παρουσία σας, όμως είμαστε σίγουροι πως με το νου, με την καρδιά σας, με την ψυχή σας είσαστε παρόντες, ιδιαίτερα όταν αναμεταδίδεται η ιερή ακολουθία. Αυτό εισπράττουμε και επιβεβαιώνεται αυτή μας η αίσθηση από τις αντιδράσεις σας, όπως αυτές διατυπώνονται στα μέσα επικοινωνίας που διαθέτουμε. Σας αισθανόμαστε λοιπόν παρόντες, προσευχόμαστε για εσάς και ελπίζουμε πως σύντομα θα περάσει αυτή η πανδημία. 
Θλιβόμαστε μα δεν εξοργιζόμαστε, διότι γνωρίζουμε πως ό,τι γίνεται, γίνεται για το καλό μας, για την διαφύλαξη του σπουδαιότερου αγαθού του ανθρώπου, που είναι η υγεία. Καλά έκαναν επομένως οι κρατικές αρχές και έκλεισαν πρώτα τα σχολεία και στην συνέχεια και άλλους πολλούς χώρους όπου δημιουργούνταν συναθροίσεις με κίνδυνο την διασπορά του κορωνοϊού και μεταξύ αυτών των χώρων έκλεισαν και τους ναούς. 
Μην ακούτε την συνωμοσιολογία που υπάρχει γύρω από αυτό το θέμα. Εκείνο που αποδεδειγμένα αποτελεί γεγονός είναι ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και ορατός. Ο κορωνοϊός αν δεν προσέξουμε έχει καταστροφικά, θανατηφόρα αποτελέσματα. Κατανοούμε την επιθυμία σας να πάτε στην εκκλησία, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Όμως δεν πρέπει. Αν σκέφτεστε ότι ο Θεός δεν θα επιτρέψει να πάθετε κάτι, είναι σκέψη εγωιστική με την οποία προσπαθείτε να εξαναγκάσετε το Θεό να κάνει θαύμα. Από την άλλη, αν ενεργήσετε αυθαίρετα, αυτό δείχνει ανευθυνότητα και ασέβεια προς όλους τους άλλους που δεν σκέφτονται και δεν ενεργούν όπως εσείς. 

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να μην κάνετε άσκοπες μετακινήσεις. Μείνετε στο σπίτι σας. Ιδιαιτέρως οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς και όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου μείνετε μέσα. Κι αν χρειάζεται να αγοράσετε κάποια απαραίτητα αγαθά ή φάρμακα και είσαστε μόνοι σας, μην βγείτε έξω. Οι Φορείς σας, οι Ελληνικοί Φορείς Αννοβέρου από την πρώτη στιγμή δημιούργησαν ομάδα εθελοντών για την εξυπηρέτησή σας. Με την εθελοντική αυτή ομάδα μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 0171 2851246. 
Όταν με το καλό περάσει αυτή η μπόρα και ευχόμαστε να συμβεί γρήγορα σας θέλουμε όλους παρόντες. Η ενορία μας με όλους εσάς μοιάζει με ένα όμορφο ψηφιδωτό. Η αφαίρεση οποιασδήποτε ψηφίδας από το ψηφιδωτό δημιουργεί κενό. Γι’ αυτό λοιπόν επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά προσέχετε! 
Επίσης σας καλούμε σε εντονότερη προσευχή. Προσευχή για όλους όπου κι αν βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Για τους ασθενείς, για όλους αυτούς που φροντίζουν για την ασφάλεια της υγείας μας. Προσευχή για να φωτίσει ο Θεός τους επιστήμονες για να ανακαλύψουν γρήγορα το αντίδοτο σε αυτή την πανδημία. 
Και μην ξεχνάτε:  
Κόντρα στον κορωνοϊό πάμε με τα δύο ΠΡΟ (ΠΡΟΣΟΧΗ και ΠΡΟΣΕΥΧΗ)! Μπόρα είναι και θα περάσει. 
Ο Θεός μαζί σας! 
Αννόβερο, 26 Μαρτίου 2020 
Εκ της ενορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails