________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/13/2020

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΑΝΑΔΑ


Ευλαβεστάτους Ιερατικώς Προϊσταμένους, Εντιμοτάτους Προέδρους και Αξιότιμα Μέλη των Δ.Σ., Φιλοπτώχους Αδελφότητες, Διδασκάλους, Διδασκάλισσες, Μαθητές και Μαθήτριες, Νεολαία των Κοινοτήτων και άπαν το ευλαβές πλήρωμα της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Καναδά 
Με πολύ πόνο, αλλά και περίσκεψη γράφω αυτή την εγκύκλιο. Δυστυχώς, το πρόβλημα του κορωνοϊού είναι μεγάλο, αλλά πρέπει να αντιμετωπισθεί νηφάλια, ειρηνικά και με πολλή πίστη. Γι’ αυτό παρακαλώ να τηρηθούν οι κάτωθι οδηγίες: 
1. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή μας και οι Κοινότητές της θ’ ακολουθήσουμε επακριβώς εντολές και οδηγίες των Κυβερνήσεων του Καναδά. 
2. Μία από τις εντολές είναι, ότι δεν επιτρέπεται συγκέντρωση περισσοτέρων των διακοσίων πενήντα (250) ατόμων σε κλειστό χώρο. Συνεπώς, όλες οι Ιερές μας Ακολουθίες θα γίνονται κανονικά, αλλά ο Ιερατικώς Προϊστάμενος και τα Διοικητικά Συμβούλια των Κοινοτήτων μας, θα πρέπει να φροντίσουν, ώστε σε κάθε Ιερή Ακολουθία ή Θεία Λειτουργία να μην εισέρχονται στον Ιερό Ναό περισσότερα από διακόσια πενήντα (250) άτομα. Με πολλή καλοσύνη να υποδεικνύουν στους ευλαβείς χριστιανούς, οι οποίοι θα είναι υπεράνω των διακοσίων πενήντα (250) ατόμων, ότι θα πρέπει να πηγαίνουν σε άλλες Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες στις οποίες δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των διακοσίων πενήντα (250) ατόμων ή σε Ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες οι οποίες θα τελούνται στον ίδιο Ιερό Ναό την ίδια ημέρα. 
3. Κατά άκραν οικονομίαν, η Εκκλησία μας για την κρίσιμη αυτή περίοδο, επιτρέπει στον ίδιο ιερέα να τελεί δύο Θείες Λειτουργίες την ημέρα, πρωί και απόγευμα ή βράδυ. 
4. Οι χειροτονίες των εψηφισμένων Βοηθών Επισκόπων Νεκταρίου Μοστράτου, Κεράμων, Αλεξάνδρου Σαλμά, Πατάρων και Δημητρίου Αντωνοπούλου, Ζηνουπόλεως, αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας εντολής. 

5. Εάν τα κυβερνητικά μέτρα δεν έχουν αρθεί πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, θα υπάρξει πρόβλημα και πρέπει οι Ιερές Ακολουθίες να τελεσθούν κατά τον ίδιο τρόπο, όπως ορίσαμε για τις Κυριακές και τις μεγάλες Γιορτές ή στο υπαίθριον. Υπενθυμίζεται, ότι σε κλειστούς χώρους δεν μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από διακόσια πενήντα (250) άτομα. 6. Πρέπει οι Ιερατικώς Προϊστάμενοι και τα Διοικητικά Συμβούλια να γνωρίζουν, ότι εάν δεν τηρηθούν οι οδηγίες των Κυβερνήσεων, οι ασφάλειες δεν θα καλύπτουν τυχόν προβλήματα τα οποία θα υπάρξουν και επομένως τα Διοικητικά Συμβούλια και οι Κοινότητες θα είναι υπεύθυνες. Παρακαλώ τους Ιερατικώς Προϊσταμένους, τα Διοικητικά Συμβούλια και τους ευλαβείς χριστιανούς να τηρήσουν επακριβώς τις οδηγίες της εγκυκλίου αυτής. Γνωρίζω, ότι δεν είναι εύκολο και είναι επώδυνο, αλλά είναι μία κρίση την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι με πίστη στο Θεό και πολύ υπεύθυνα. Προσεύχομαι και ελπίζω και παρακαλώ προσεύχεσθε και εσείς άπαντες, ώστε με τη βοήθεια του Θεού να ξεπεράσουμε τη μεγάλη αυτή δοκιμασία. Εύχομαι να συνεχίσουμε όλοι το στάδιο των αρετών, τη Μεγάλη Σαρακοστή με πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό και να φθάσουμε με απόλυτη υγεία να προσκυνήσουμε τα Άγια Πάθη του Χριστού μας και τη νικηφόρα Ανάστασή Του. 

Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές 
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ 
Ο ΚΑΝΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails