________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/21/2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020)

Ο Πατριάρχης στον Ι. Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων της Κοινότητος Φερίκιοϊ (Φωτ. Αρχείου) 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Περιφερείας Ταταούλων, υπέβαλε προς την Α.Θ.Παναγιότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, την παράκληση και πρόσκληση της εντίμου Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας Δώδεκα Αποστόλων Φερίκιοϊ να χοροστατήσει στην Θ.Λειτουργία που θα τελεστεί κατά την ημέρα της πανηγύρεώς της (30 Ιουνίου), και να ευλογήσει το επιτελούμενο έργο σε αυτή. 
Ο Πατριάρχης αποδεχόμενος ευχαρίστως την ευλαβή αυτή παράκληση προτίθεται να ανταποκριθεί όπως πράττει κάθε χρόνο στην εορτή της μνήμης των Αγίων Αποστόλων. 
Υπενθυμίζεται ότι στην Κοινότητα αυτή διακόνησε ως Ιερέας για αρκετά χρόνια ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Παπαδόπουλος, μετέπειτα Οικουμενικός Πατριάρχης. 

Εκπροσωπήσεις 
Η Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εκπροσωπήθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, κατά την εκδήλωση που διοργανώθηκε, την Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020, στον δημοτικό κινηματογράφο «Αύρα», στην παραλία της Αρετσούς του δήμου Καλαμαριάς, από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την ανακήρυξη των "Απολυμαντηρίων" Καλαμαριάς σε τόπο Ιστορικής Μνήμης. 
Ακροάσεις 
Η Α.Θ.Παναγιότητα, ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση: 
- Την Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020, τον Αιδεσιμ. Πρεσβύτερο κ. Vlad Sergiu Marcel, ιερατικώς Προϊστάμενο της Ρουμανικής Παροικίας στην Πόλη. 
- Την Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020, τον Σεβ. Μητροπολίτη των ενταύθα Συροϊακωβιτών κ. Filüksinos Yusuf Çetin, συνοδευόμενο από συνεργάτες του. 
Εκπροσωπήσεις 
Η Α.Θ.Παναγιότητα, ο Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Σμάραγδο Καραγιαννίδη, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκηδόνος, κατά την κηδεία του αείμνηστου Λάζαρου Κοσμάογλου, μέλους της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας Αγ. Δημητρίου Ταταούλων, η οποία τελέστηκε την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020, από τον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κουσκουντζουκίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails