________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/10/2020

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ 
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Φωτογραφιες: Νικόλαος Μαγγίνας
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα, Τετάρτη, 10 Ιουνίου, το απόγευμα, στον Π.Πατριαρχικό Ναό, στον Μ.Εσπερινό για την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου “Άξιόν Εστιν”, και για την εορτή της μνήμης των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, κατά την οποία εορτάζει τα ονομαστήριά Του.
Στο τέλος του Μ. Εσπερινού ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του Διδασκάλου του Γένους Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού του Ιμβρίου (1772 – 1851), του οποίου φέρει το όνομα.
Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών, ο Παναγιώτατος δεν θα εορτάσει, όπως κάθε χρόνο, τα ονομαστήριά Του. Αύριο, ημέρα της εορτής Του, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής.




1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κώου και Νισύρου.10 Ιουνίου 2020 στις 10:23 μ.μ.

    Η Ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου, αποτελεί την ευκαιρία, για να εκφράσουμε τις θερμές ταπεινές ευχές μας, προς τον Πρώτο της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, προς τον προστάτη και Ύπατο του Γένους και της Ρωμηοσύνης, προς τον Ηγούμενο του Πρώτου και Μεγάλου Μοναστηριού της καθ' ημάς Ανατολής, προς τον Πατριάρχη μας κύριο Βαρθολομαίο, που σηκώνει αγογγυστα τον Σταυρό και τα πάθη της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και της Ρωμηοσύνης. Ο Πατριάρχης μας κύριος Βαρθολομαίος, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά, καθοδηγεί, κηρύττει, νουθετεί, προβάλει, διατηρεί, τα ιερά και τα όσια της Εκκλησίας μας, σκορπώντας από το Ταπεινό Φανάρι, το μηδέποτε σβησμένο, αλλά πάντοτε αναμμένο και φωτεινό, νάματα της Ορθοδοξίας και του Γένους σε όλους τους ανθρώπους. Ο Πατριάρχης μας κύριος Βαρθολομαίος, με την βαθειά πίστη στον Θεό, αγωνίζεται για την ενότητα της Εκκλησίας, για την προβολή της Ορθοδοξίας, παρά τις κατά καιρούς συκοφαντίες και κατηγόριες που δέχεται από αδελφούς. Η δική μας προσευχή προς τον Θεό των πατέρων μας, προς την Υπεραγία Θεοτόκο, και προς τον προστάτη του Άγιο, είναι να τον χαριτώνουν, να τον μακροημερεύουν, να τον ευλογούν, να τον αγιάζουν και η τον ενισχύουν στο υψηλό και ευθυνοφόρο έργο του. Πολλά, καλά και ευλογημένα τα έτη σας Παναγιώτατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails