________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/30/2020

Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα μαζί με τον Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ 
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας 

Την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου εδρεύει η ιστορική Ιερά Θεολογική Σχολή, επισκέφθηκε, σήμερα, Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα Εξοχ. κ. David Satterfield. 
Ο κ.Satterfield, η σύζυγός του και η κόρη τους, αλλά και στενοί συνεργάτες του, ταξίδεψαν μαζί με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, προς τη νήσο, όπου τους υποδέχθηκε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, Ηγούμενος της Ι. Μονής της Αγίας Τριάδος. Ακολούθως, ξεναγήθηκαν στην “σιωπηλή” από το 1971 Σχολή, στις αίθουσες διδασκαλίας και την πλούσια βιβλιοθήκη της, όπου ο Παναγιώτατος θυμήθηκε στιγμές από τη δική του φοίτηση στο ιστορικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Υπενθυμίζεται ότι από την Σχολή της Χάλκης, κατά τα 127 χρόνια λειτουργίας της, αποφοίτησαν περίπου χίλιοι θεολόγοι, με καταγωγή από διάφορες χώρες, οι περισσότεροι εκ των οποίων στελέχωσαν την Εκκλησία, ενώ πολλοί από αυτούς ανεδείχθησαν Πατριάρχες, Αρχιερείς, αλλά και Πανεπιστημιακοί Καθηγητές. 

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως, ο Παναγιώτατος και ο κ. Πρέσβης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και για άλλα θέματα της ζωής της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, για την περί αυτήν Ομογένεια, για το ευρύτερο Ορθόδοξο ποίμνιο στην Τουρκία, αλλά και για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την εκεί ακμάζουσα Ομογένεια. 
Στην επίσκεψη παρέστη, από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και ο Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ κ. Παντελεήμων Βίγκας, ο οποίος αργότερα ξενάγησε τον Πρέσβη κ.Satterfield, την οικογένεια και τους συνεργάτες του, στο Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, όπου τους ενημέρωσε για την ιστορία του φιλανθρωπικού ιδρύματος της Μητρός Εκκλησίας, αλλά και για τα σχέδια και τις προοπτικές αναστηλώσεώς του. 
Σε όλη την επίσημη αυτή επίσκεψη παρών ήταν και ο Πατριαρχικός Διάκονος Ιάκωβος, ουκρανός την καταγωγή, από τον Καναδά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails