________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/18/2020

ΙΜΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΣ: Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ


Η Αγία Σοφία είναι μια ιδέα, δήλωσε σήμερα στο MEGA ο νέος μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος, αμέσως μετά την ενθρόνισή του σήμερα Σάββατο, στον μητροπολιτικό ναό Παναγία της Ίμβρου. 
«Η Αγία Σοφία είναι ιδέα, δεν μπορεί να περιοριστεί σε τέσσερις τοίχους. Είναι μέσα στην καρδιά μας, μας ψυχή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Κύριλλος. Ο ιστορικός ναός της αγίας Σοφίας ήταν, είναι και θα παραμείνει στις καρδιές των ομογενών όπου και αν βρίσκονται. 
Ο πρώην πρόεδρος των Ιμβρίων Αθηνών, Πάρης Ασανάκης, μιλώντας στο MEGA, είπε ότι η απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν απηχεί σε όλους τους πολίτες της Τουρκίας. «Θα γίνει κατανοητό πως η απόφαση αυτή δεν απηχεί το σύνολο του πληθυσμού της χώρας αυτής». 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην ομιλία του για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου, είπε ότι οι ενέργειες των αρχών για τον αφανισμό της Ίμβρου το 1964 έκαναν πιο δυνατούς τους Ίμβριους. 
Τέλος, την ιδέα για το πνεύμα των Ιμβρίων έδωσε στις αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε στο MEGA μετά την ενθρόνισή του, ο μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος. «Παρόλα όσα συμβαίνουν πρέπει να σταθούμε με ψηλά το κεφάλι. Πιστεύω ότι από εδώ θα ξεκινήσουν όμορφα πράγματα».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails