________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/25/2020

Καρδιά στον κόρφο μας και η Πόλις και η Μεγάλη Εκκλησία


"Καταράσονται αὐτοί, καὶ σὺ εὐλογήσεις· οἱ ἐπανιστάμενοί μοι αἰσχυνθήτωσαν, ὁ δὲ δοῦλός σου εὐφρανθήσεται" (Ψαλμός 108: 28).έγραψε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος στην επιστολή βαθείας έγνοιας και συμπαθείας προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Ο Θεός σήμερα δοξάστηκε με ιαχές και υποδείξεις από την μια και με βουβή θλίψη και πόνο ψυχής από την άλλη. Αλλά δοξάστηκε. Και η βουβή προσευχή στο σπίτι του καθενός από εμάς μάζεψε τα βουβά δάκρυα της Παναγίας στο Μέγα Μοναστήρι. Καρδιά στον κόρφο μας και η Πόλις και η Μεγάλη Εκκλησία. 
Βάλσαμο στη βουβή προσευχή μας κάθε χτύπημα καμπάνας απ' όπου κι αν ερχόταν πένθιμο ίσως, αλλά ικανό να σκιρτήσει την ψυχή μας, να της δώσει ώθηση και ακόμη να την αναπτερώσει με την συμπαράσταση του κάθε ήχου της. Και το θυμίαμα από το πρωί έως το βράδυ να κατευθύνει την προσευχή μας, να ευφραίνει τα ουράνια, να γαληνεύει τα επίγεια. Βάλσαμο και το άπαξ Ναός εσαεί Ναός που γράφτηκε και ακούστηκε προφάτως όσο ποτέ άλλοτε. 
Φθάνουν σκέπτομαι και ο Θεός είναι μεγάλος. 
Ρέα Ξενιάδου Πουρνάρα 
24 Ιουλίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails