________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/15/2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ (13-15 Νοεμβρίου 2020)


Σήμερα, 15.11.2020, Κυριακή Η' Λουκά, τελέστηκε στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία υπό του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού. 
Μετά το πέρας της Λειτουργίας ο Καθηγούμενος ευχήθηκε σε όλους για την ευλογημένη περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων. 
Εκκλησιάστηκαν πιστοί από το νησί και την Πόλη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 


Την Παρασκευή 13.11.2020, επί τη εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωσταντινουπόλεως, τελέστηκε στο ναΰδριο της Σχολής ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.  
Μετά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Μητροπολιτών Νεοκαισαρείας κυρού Χρυσοστόμου, Σχολάρχου (1942-1950), και Εφέσου κυρού Χρυσοστόμου, Καθηγητού της Σχολής (1951-1971) 
"Ἔπρεπε τῇ βασιλίδι τῶν πόλεων, Ἰωάννην αὐχεῖν Ἀρχιερέα, ὥσπερ τινὰ κόσμον βασιλικόν".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails