________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/30/2020

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΘΡΟΝΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

φωτογραφίες: Yani Kayakoparan

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και της κατ' έτος Θρονικής Εορτής του Οικουμενικού Θρόνου στο Φανάρι. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προΐσταται της Ευχαριστιακής Συνάξεως, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ικονίου κ. Θεολήπτου και Σηλυβρίας κ. Μαξίμου. 

Στην Θ. Λειτουργία συμμετέχει προσευχητικώς Αντιπροσωπεία της Αυτονόμου Εκκλησίας της Φιλλανδίας. 

Τιμητικώς και ως είθισται ο Πάπας Φραγκίσκος έχει αποστείλει επίσημη Αντιπροσωπεία, τα μέλη της οποίας παρίστανται, όπως και ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας. 

Εφέτος όλα τελούνται υπό τις υγειονομικές προφυλάξεις για την μη περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού.   



1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κώου και Νισύρου.30 Νοεμβρίου 2020 στις 7:13 μ.μ.

    Χρόνια πολλά στην Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. Ο Άγιος Ανδρέας, ο ιδρυτής και προστάτης της Μεγάλης Εκκλησίας, να σκέπει, να ευλογεί και φρουρεί την Πρωτόθρονη Εκκλησία της καθ' ημάς Ανατολής, τον Σεπτό Προκαθήμενο, τον Πρώτο της Ορθοδοξίας και προστάτη του Γένους μας, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κύριο Βαρθολομαίο, το Ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό της Βασιλευούσης. Χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails