________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/16/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ


Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη χαρά την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, η οποία συνήλθε σήμερα, Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 και προέβη στην εκλογή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, άξιου συνεργάτη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου, στη Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος. 
Η προαγωγή του Μητροπολίτη Εμμανουήλ σε Γέροντα Χαλκηδόνος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Επαρχία μας και τη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία. 
Ο Γέρων Μητροπολίτης Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ είναι μία σημαντική προσωπικότητα, που κοσμεί τους εκκλησιαστικούς κύκλους. Ιεράρχης με αξία μόρφωση, προικισμένος με προσόντα και σπάνιες διοικητικές ικανότητες υπηρέτησε τη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία επί σειρά ετών σε πολλούς και απαιτητικούς ρόλους και θώκους. Ανέλαβε σπουδαία δράση στην Ευρώπη και εκπροσώπησε επάξια το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έχοντας τη διεύθυνση της εκπροσώπησης της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευθύνη του αμφίδρομου ακαδημαϊκού διαλόγου με τον Ισλαμισμό και τον Ιουδαϊσμό. Πρόκειται για μια πολύπλευρη και πολυσχιδή προσωπικότητα με ιδιαίτερη αγάπη για τα γράμματα και τις τέχνες. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαθρησκευτικού Ιδρύματος KAICIID της Βιέννης, Συντονιστής του Διεθνούς Οργανισμού Religions for Peace και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ). Σε ένδειξη αναγνώρισης της πολύπλευρης του δράσης χρίστηκε Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής το 2010 και Μέγας Διοικητής του Τάγματος της Τιμής στην Ελλάδα το 2011. 
Η ιστορική μας Επαρχία ευχόμαστε να ζήσει πάλι στιγμές αντάξιες του ένδοξου παρελθόντος της, της μακραίωνης ιστορίας και της μεγάλης παράδοσής της υπό την καθοδήγηση του Γέροντα κ. Εμμανουήλ.
Σεβασμιότατε Ποιμενάρχη μας, 
Ευχόμαστε από καρδιών, να πηδαλιουχήσετε τη νοητήν ναυν της Γεροντικής Μητροπόλεως Χαλκηδόνος εις λιμένας ευειδείς και ασφαλείς. 
Πολλά και ευλογημένα τα έτη σας! Ας είναι η ποιμαντορία σας ευκλεής και πολυχρόνιος! 
Χαλκηδόνα, 16 Φεβρουαρίου 2021 
Οι Εφοροεπιτροπές των Κοινοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως Επαρχίας Χαλκηδόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails