________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/22/2021

"ΠΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΝ" - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Η ενορία του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού Αθηνών παρουσιάζει τη νέα διαδικτυακή εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», όπου φιλοξενούνται εργάτες του πνεύματος και της τέχνης. 
Επιμελείται και παρουσιάζει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, διαχειριστής των ιστολογίων Φως Φαναρίου και Ιδιωτική Οδός
Στις τέσσερις πρώτες εκπομπές φιλοξενήθηκαν: 
- Ο Γαβριήλ Νικολάου Πεντζίκης, φιλόλογος, λογοτέχνης και μεταφραστής. Ομιλεί για το έργο του πατέρα του, του σπουδαίου λογοτέχνη Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη (1908 - 1993), αλλά και για την δική του κατάθεση στα γράμματα. 

 

 - Η μουσικός Μάρθα Μαυροειδή, με σημαντική παρουσία στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής. Μια κουβέντα για την συνθετική και τραγουδιστική εργασία της, αλλά και για την άνθιση της παραδοσιακής μουσικής στις μέρες μας. 

 

 - Η Διευθύντρια Γραμμάτων και Τεχνών του Υπουργείου Πολιτισμού Σίσσυ Παπαθανασίου, η οποία παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο, που ίδρυσε, αλλά και πρόσφατες σημαντικές εκδόσεις τις οποίες η ίδια επιμελήθηκε για τους συγγραφείς Κωνσταντίνο Χατζόπουλο και Αντώνη Σαμαράκη. 
Στον τόμο του Αντώνη Σαμαράκη υπάρχει και Γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ενώ θυμίζουμε ότι το Ζωγράφειο Λύκειο της Πόλης είχε αφιερώσει το 7ο  Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας στον διακεκριμένο συγγραφέα. 

 

 - Η καθηγήτρια Θρησκευτικής Εικονογραφίας και Μουσειοδιδακτικής, στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Διοτίμα Λιαντίνη, η οποία ομιλεί για το έργο της αλλά και το νεοεκδοθέν βιβλίο του πατέρα της Δημήτρη Λιαντίνη, καθηγητού Φιλοσοφίας, με τίτλο "Οδός Ακροπόλεως" εμπνευσμένο από τις περιδιαβάσεις του στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, τις οποίες είχε παρακολουθήσει και η ίδια κατά τα φοιτητικά της χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails