________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/15/2021

ΤΟ "ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ" ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΦΙΟΝΤΟΡ ΜΙΧΑΗΛΟΒΙΤΣ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ


Φωτογραφίες Αρχείου: Νικόλαος Μαγγίνας
Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη γέννηση του οικουμενικού Ρώσου συγγραφέα Φιόντορ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι (11 Νοεμβρίου 1821-9 Φεβρουαρίου 1881) και 140 από τον θάνατό του. 
Θυμόμαστε, λοιπόν, ότι κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Ρωσία (2010) και κατά την παραμονή του στην Αγία Πετρούπολη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θέλοντας να εκφράσει την τιμή προς την Ρωσική ευσέβεια και διανόηση, επισκέφθηκε τον τάφο του μεγάλου συγγραφέα κατέθεσε λουλούδια και έψαλε το Αιωνία η μνήμη. Το ίδιο έπραξε και ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο οποίος συνόδευε τον κ. Βαρθολομαίο. 

Στη συνέχεια οι δύο Πατριάρχες κατέθεσαν λουλούδια και στον παρακείμενο τάφο του μεγάλου, επίσης, ρώσου συνθέτη Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893).


Προηγουμένως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσκύνησε στη γειτονική Λαύρα του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι το λείψανο του Αγίου. Κατόπιν τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Λένινγκραντ και Νόβγκοροντ Νικοδήμου (εκοιμήθη το 1978), ο οποίος προσέφερε πολλά στην Ρωσική Εκκλησία κατά την δύσκολη περίοδο του αθεϊσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος είχε διατελέσει προσωπικός γραμματέας του Μητροπολίτου Νικοδήμου (Ρότωφ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails