________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/02/2021

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετέβη σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 στην Άγκυρα και παρέστη μαζί με άλλους ηγέτες θρησκευτικών μειονοτήτων στην ομιλία του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξήγγειλε μία σειρά μεταρρυθμίσεων, στο πλαίσιο σχεδίου δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. 
Ανάμεσα στα μέτρα στα οποία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Ερντογάν, υπάρχουν και μέτρα για την προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία.
Σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου: 
Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, μετέβη σήμερα, Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, στην Άγκυρα, όπου παρέστη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία ο Πρόεδρος της χώρας, Εξοχ. Recep Tayyip Erdoğan, παρουσίασε ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου, αποτελουμένου από πολιτικούς, διπλωμάτες, εκπροσώπους των θρησκευτικών κοινοτήτων και μειονοτήτων, Ανώτατους Δικαστικούς, Ακαδημαϊκούς κ.ά. - σειρά πολιτικών μεταρρυθμίσεων υπό τον τίτλο "Πρόγραμμα Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα". 
Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως, ο Εξοχ. κ. Πρόεδρος χαιρέτισε θερμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους άλλους παρισταμένους επί κεφαλής και εκπροσώπους των θρησκευτικών κοινοτήτων. Ειδικότερα στον Παναγιώτατο, με αφορμή την επέτειο των γενεθλίων του, του ευχήθηκε εγκαρδίως και του προσέφερε ένα συμβολικό δώρο.
Τον Παναγιώτατο, ο οποίος πρόκειται να επιστρέψει αυθημερόν στην Πόλη, συνόδευσε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιωακείμ, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails