________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/06/2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021)


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Οικουμενικό Πατριαρχείο 
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ι. Βήμα του Π. Πατριαρχικού Ναού, κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την, 4η Απριλίου 2021, Γ’ Κυριακή των Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως. 
Τη Θ. Λειτουργία τέλεσε, κατά την τάξη, ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. κ. Γρηγόριος, με τον Yπογραμματέα, διάκονο κ. Βοσπόριο. 
Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις, λόγω της πανδημίας, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με τη συμμετοχή ελαχίστων πιστών. 
Εκκλησιάστηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μύρων κ. Χρυσόστομος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Προύσης κ. Ιωακείμ. 
Την παραμονή ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ χοροστάτησε κατά τον Μ. Εσπερινό του Σαββάτου, 3 Απριλίου, παρουσία, και πάλι, ελαχίστων πιστών. 
Εκπροσωπήσεις 
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε από τον Αιδεσιμ. Οικονόμο κ. Δημήτριο Μαγιόγλου, κατά την κηδεία του αειμνήστου Κωνσταντίνου Ανανιάδου, παλαιού εργαζομένου στο Πατριαρχείου, θύματος του κορωνοϊού, η οποία τελέστηκε την Κυριακή, 4 Απριλίου 2021, από τον Ι. Κοιμητηριακό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Σισλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails