________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/27/2009

ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΥΑΤΕΙΡΩΝ



Διάλεξη στην αίθουσα χειρογράφων της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης στο Φανάρι έδωσε χθες ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, ο οποίος διακονεί στο Λονδίνο, στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεττανίας.
Ο κ. Θεοδώρητος ανέπτυξε το θέμα, με παράλληλη προβολή διαφανειών: "Η υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου ίδρυσις (1922) της Ιεράς Μητροπόλεως Θυατείρων και Εξαρχίας Δυτικής και Κεντρώας Ευρώπης".
Η Μητρόπολις Θυατείρων ανεδείχθη εις Αρχιεπισκοπήν το πρώτον το 1954. Διαιρεθείσα εις τέσσαρες Μητροπόλεις το 1962 ανεδείχθη εκ νέου εις Αρχιεπισκοπήν τον Φεβρουάριο του 1968.
Στην διάλεξη παρέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, Ιεράρχες του Θρόνου, κληρικοί, Άρχοντες Οφφικιάλοι της Μ.τ.Χ.Ε. εκπαιδευτικοί και ομογενείς της Πόλης.


Φωτό: Νίκος Μαγγίνας

1 σχόλιο:

  1. O Θεοφιλέστατος Άγιος Ναζιανζού είναι "κεφάλαιο" για το σεπτό Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και οπωσδήποτε και για την Ι.Α. Θυατείρων στην οποία διακονεί πιστά και αφοσιωμένα ως Αρχιερατικώς Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού της Αγ. Σοφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails