________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/27/2011

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ "ΠΑΡΚΟ SPECIAL OLYMPICS EYNIKH"

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και την αναπηρία, η ισότητα των ανθρώπων είναι μερικές από τις αξίες που αναδεικνύει το παγκόσμιο κίνημα των Special Olympics που εμπνεύστηκε, ενθάρρυνε και στήριξε με όλες τις δυνάμεις της η μακαριστή Ευνίκη Κένεντι-Σράϊβερ (Eunice Kennedy Shriver). Ένα κίνημα που αυτές τις ημέρες στέλνει από την Αθήνα, μηνύματα πανανθρώπινων αξιών, σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέσω των παγκοσμίων αγώνων που ξεκίνησαν, το βράδυ του Σαββάτου, με μια περίλαμπρη τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο.


Την Ευνίκη Κένεντι-Σράϊβερ, που άφησε την τελευταία πνοή της πριν δύο χρόνια, τίμησε ο Δήμος Αμαρουσίου μετονομάζοντας μια πλατεία του σε «Πάρκο Special Olympics ΕΥΝΙΚΗ».
Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από τον Δήμαρχο της πόλης Γιώργο Πατούλη και την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 Γιάννα Δεσποτοπούλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Μαρία Σράϊβερ, θυγατέρα της Ευνίκης.


Στην τελετή παρέστη, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ για τις τελετές έναρξης των Παγκοσμίων Αγώνων, η κυρία Μπάιντεν, σύζυγος του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζόε Μπάιντεν. Επίσης το παρόν έδωσαν έλληνες και ξένοι επίσημοι και κυρίως αθλητές απ’ όλο τον κόσμο.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εξέφρασε την ικανοποίησή του που «ο σπόρος της Ευνίκης στην Αμερική καρποφορεί και εδώ στην Ελλάδα».


Ακολούθως σε κλίμα συγκίνησης αλλά και ενθουσιασμού έγιναν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας που φέρει το νέο όνομα της πλατείας. Μόλις ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, η κυρία Σράϊβερ αλλά και η κυρία Μπάιντεν τράβηξαν την σημαία των Special Olympics που κάλυπτε την μαρμάρινη πλάκα και αποκαλύφθηκε το όνομα «ΕΥΝΙΚΗ» οι νεαροί αθλητές και οι συνοδοί τους ξέσπασαν σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails