________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/31/2011

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ: "Ελπίζουμε σε ένα ευοίωνο μέλλον"


Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Στον Εσπερινό της Ινδίκτου, της αρχής του εκκλησιαστικού έτους, χοροστάτησε απόψε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ιεράρχες του Θρόνου, μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και ο Επίσκοπος Απαμείας Ισαάκ, εκπρόσωπος του Πατριάρχου Αντιοχείας Ιγνατίου στην Σύναξη των Προκαθημένων των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων και της Εκκλησίας της Κύπρου, που αρχίζει αύριο στο Φανάρι.


Απευθυνόμενος ο Πατριάρχης στο εκκλησίασμα είπε μεταξύ άλλων:

Από αύριο βράδυ θα ευρίσκονται εδώ στον Πατριαρχικό Ναό οι Μακαριώτατοι Προκαθήμενοι των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για να συνεργαστούμε και να συμπροβληματιστούμε και να συμπνευματιστούμε, για να συζητήσουμε την κατάσταση των μικρών χριστιανικών κοινοτήτων μέσα στο μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό εις τας χώρας της Μέσης Ανατολής, καθώς και για άλλα θέματα τα οποία αφορούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Είναι μια ωραία ευκαιρία οι αδελφοί Προκαθήμενοι και οι συνοδοί αυτών, μαζί με τους εκπροσώπους του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, να χαράξουν μια κοινή γραμμή και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους πιστούς μας σε αυτά τα μέρη, στα οποία λέγεται ότι «γίνεται» μια «αραβική άνοιξη», αλλά για τους χριστιανούς μας οι οποίοι καθημερινώς λιγοστεύουν εκεί δεν ξέρουμε εάν και κατά πόσο είναι «άνοιξη».

Πάντως ο Θεός δεν θα εγκαταλείψει τον Ορθόδοξον λαόν και με την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παμμακαρίστου ελπίζουμε ότι όσο δύσκολο και αν είναι το παρόν θα το ξεπεράσουμε και θα πορευτούμε σε ένα ευοίωνο και ελπιδοφόρο μέλλον.


Mετά τον Εσπερινό ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να έχει μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων με τους Προκαθημένους, οι οποίοι έφτασαν στην Πόλη, κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν των Προκαθημένων και των συνοδών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails